Занимљивости

Наставник се сликаo 40 година у истој одјећи

031215

Наставник физичког из једне америчке основне школе ушао је у анале школе, јер је сваке године током протеклих 40 година носио исту одјећу на фотографисању за школски годишњак.

Дејл Ирби, који на свакој фотографији носи исти смеђи прслук и бијелу кошуљу са ситним детаљима, открива како је необичну традицију у седамдесетима започео сасвим случајно, захваљујући својој тада оскудној гардероби.

„Било ме је баш срамота када сам добио школске фотографије ту другу годину и схватио да сам носио потпуно исту одјећу као прве године“, рекао је 63-годишњи наставник физичког васпитања који је пензију зарадио у школи Престонвуд у Ричардсону.

Међутим, његова супруга Кети (62) предложила му је да исту одјећу носи и идуће године, а Ирби је мислио да би то могло бити смијешно.

Након што се пет година заредом фотографисао у истој одјећи, није хтио престати, иако му је с годинама било све теже закопчати дугмад на кошуљи:

„Истина, током година сам морао добро увлачити стомак, али сам је и посљедње године успио закопчати“, каже Дејл.

Дејл и Кети су се упознали 1973. године, у школи у којој су почели заједно радити. Дејл се добро сјећа да је први радни дан добио обавјштење да ће бити сликање за годишњак, са напоменом да наставници морају обући „нешто лијепо“.

Не знајући шта ће, отишао је у оближњи тржни центар и купио оно што је могао новцем који је имао.“Заиста нисам имао ништа лијепо, што је и размуљиво, јер су шорц и мајца били моја радна униформа“, каже он.

Ирби је, као и његова супруга, након 40 година рада у образовању отишао у пензију, а школска управа је дворану тим поводом назвала његовим именом.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *