Вијести, Путовања

Тиват у шоку: Руси неће доћи

Многобројне туристичке агенције у Тивту које послују с руским тржиштем отказале су резервације.

Готово сви културно-спортски садржаји на које су у предсезони и постсезони долазили туристи с овог подручја отказани су.

Најфрапантнији примјер је гашење кампа руских ватерполиста у хотелу „Камелија“, тиватског ХТП „Мимоза“.

За камп, који је прошле године обезбиједио преко 3.000, а претпрошле преко 6.000 ноћења, ове године се није пријавила ниједна руска екипа, пренио је данас Радио Тиват.

Већина екипа из Москве и Санкт Петербурга, које су прошлих лета боравиле у Тивту, припреме ће реализовати у Војводини, изјавио је Драгиша Копривица, предсједник тиватског ронилачког клуба „Нептун мимоза“, који је био организатор кампа.

„Све екипе које су годинама долазиле код нас ове године су отказале. Вјероватно су од својих управа добили препоруке да не иду у Црну Гору. Имам информацију да ће своје кампове љетос имати у Суботици, Бечеју и Новом Саду“, рекао је Копривица, додајући да су у Тивту протеклих љета боравиле младе селекције познатих руских ватерполо клубова.

Он је истакао да је то лоша вијест за тиватског хотелијера, који је захваљујући овом туристичком аранжману обновио бунгалове у парку хотелског комплекса.

У клубу „Нептун мимоза“ кажу да је разлог отказивања доласка руских ватерполо екипа промјена политичке климе, али и оглушивање тиватске општине да изађе у сусрет вишегодишњим захтјевима и сагради бар један отворени базен за ватерполо и пливање.

Извршни директор ХТП „Мимоза“ Марко Петричевић рекао је за Радио Тиват да ће овога љета имати 80 одсто мање руских туриста.

„Туриста из Чешке и Мађарске ће бити на прошлогодишњем нивоу, али то је симболичан број у односу на број ноћења које су остваривали Руси. Не вјерујем да ћемо на љето имати ни 500 ноћења гостију из Русије“, рекао је Петричевић.

Тиват у шоку: Руси неће доћи / Фото: Flickr

Тиват у шоку: Руси неће доћи / Фото: Flickr

Сајт Радио-телевизије Црне Горе преноси да су у хотелу „Магнолија“, тиватског предузећа „Хотелс Н груп“, сазнали да им је руско Министарство просвјете отказало летњу школу енглеског језика, коју су организовали четири године у овом хотелу.

Примјер који не потврђује правило је руски музички фестивал „Моресол“, чији је домаћин ХТП „Мимоза“, који ће ипак бити одржан у јуну.

РТРС, Б92

Извор: Искра

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *