Вијести, Регион

Вучић: Нећу храст од шест векова, већ хоћу аутопут

aleksandar-vucic-pracenje-prisluskivanje-svetislav-bata-durovic-rodoljub-mil-1353050798-226445

Београд – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је јуче да ће након зеленог светла за преговоре кључни приоритет бити економија, свест о томе да се мора живети од рада и тога како радимо, као и да ће реконструкција Владе бити урађена у складу са тим опредељењем.

Вучић је рекао да ће реконструкција, кад је у питању СНС, бити обимна и свеобухватна и да ће ту врсту одговорности и захтевати од партнера. Истакао је и да не размишља о изборима, али и да не искључује као могућност.

„Нећу оцењивати министре из других странака, али ћу указати Дачићу и Динкићу на слабе резултате у одређеним областима живота. Србија мора да се модернизује, да се реформише. Треба да се ослободимо паланачког духа, који каже хоћу храст од шест векова, а не аутопут. Е па, ја хоћу аутопут“, рекао је Вучић.

Он каже да је Србија „без обзира на малициозне тврдње“ појединих политичара добила датум за почетак преговора са ЕУ.

„Ако хоћете, можете да кажете да је датум и 31. јануар“, рекао је Вучић.

Он је додао да столица у УН за Косово није и не може нити услов да се у јануару започну преговори са ЕУ, напомињући да ће Србија поштовати оно што је потписала, али да неће прихватити нове услове.

„Дуг је пут до ЕУ. Много испита морамо да положимо, рекао је он истичући нарочито поглавља 23. и 24. која се односе на реформу правосуђа“.

Када је у питању штрајк оружара у Крагујевцу, Вучић је поручио да неће трпети ничије уцене, па ни запослених у фабрици „Застава оружје“, као и да држава неће дозволити блокаду путева и саобраћаја.

„Уцене да трпим нећу, ничије, па ни оних који мисле да могу да поставе транспаренте и извикују најружније речи о вама и да говоре све што им њихови политички спонзори кажу. Е баш ме брига, говорите шта хоћете“, истакао је Вучић.

Влада је обезбедила гарантовану упосленост у наредних 18 месеци у три смене и 75 милиона евра најповољнијих кредита за наменску индустрију. Вучић је напоменуо да је и УРС осудио штрајк оружара, али да он није необавештен човек. Цела поента протеста оружара, како тврди, јесте да се сачува фотеља једног човека у Надзорном одбору.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *