Вијести, Спорт

Новак Ђоковић је освојио 7. рекордну титулу на Отвореном првенству Аустралије!

Српски тенисер Новак Ђоковић победио је великог ривала Рафаела Надала из Шпаније 6:3, 6:2, 6:3 и освојио рекордну седму титулу на Аустаралијан опену.

Ђоковић је исписао историју јер је постао најуспешнији тенисер икада у Мелбурну и са бројем трофеја осамосталио се испред Роја Емерсона и Роџера Федерера, али и стигао до 15. грен слема у каријери. 

Тријумфом у репризи финала из 2012. године, када је такође Ђоковић славио, светски број један приближио се Надалу, који има 17, и Федереру са 20 најзначајнијих трофеја. 


Ко воли тај побеђује!
❤??❤

У судару титана, како су сви медији описали финале, на терену Род Лејвер арене питао се само један тенисер – Новак Ђоковић.

Српски ас је сјајно сервирао (80 одсто успешности после првог и 84 после другог сервиса), а колико је био доминантан потврђује и податак да је Надал само једном имао брејк лопту и то у трећем сету, за укупно нешто више од два сата игре. 

Тако убедљивом игром, сличном као у полуфиналу против Француза Луке Пуја, једноставно шпански тенисер није имао шансу… 

Уједно, Ђоковић је повећао међусобни скор против Надала на 28:25, али и на првом месту АТП листе баш у односу на најближег пратиоца. 

Аустралијан опен играо се за укупан наградни фонд од 29.687.000 долара.


Извор: Курир

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *