Вијести, Регион

Сахрањен генерал Славко Лисица

031153

Уз највише војне и државне почасти на гробљу „Свети Пантелија“ у Бањалуци, данас је сахрањен генерал -мајор Славко Лисица, прослављени командант Војске Републике Српске.

Његово војничко умијеће и храброст памтиће се по побједама у биткама за ослобођење Купреса, Дервенте, Брода и пробој Коридора.

Од генерала Лисице се опростио ратни начелник Главног штаба Војске Републике Српске генерал Манојло Миловановић, који је подсјетио на свијетао лик, моралну и људску величину покојног генерала.

О животном и ратном путу генерала Славка Лисице говорио је његов колега и саборац, генерал у пензији Драгомир Кесеровић. Према његовим ријечима, генерал Лисица изнад свега цијенио је војничку част и инсистирао на војничкој етици:

У име земљака и родбине из родних Ламинаца, од генерала се опростио ратни начелник општине Градишка Небојша Иваштанин, који је подсјетио на неке његове мисли и поруке којима се руководио у животу:

Начелник општине Брод Илија Јовичић захвалио се у име грађана Брода генералу Лисици на свему што је учинио за становнике овог града, који је у протеклом рату ослобођен захваљујући војничкој побједи над снагама хрватске војске.

У Банском двору у Бањалуци одржана је комеморација којој је, осим породице, присуствовала делегација Владе Републике Српске, начелници неколико поткозарских и посавских општина, бројни пријатељи и друге јавне личности.

Телеграме саучешћа породици генерала Лисице упутили су и први командант Главног штаба ВРС генерал Ратко Младић и први предсједник РС Радован Караџић, као и сви Срби које се налазе у притвору Хашког трибунала.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *