Вијести, Спорт

Ђоковић у финалу Аустралијан опена

Најбољи српски тенисер и први рекет свијета Новак Ђоковић побједом над Русом Асланом Карацевим пласирао се у финале Аустралијан опена.

Најбољи тенисер свијета одиграо је одличан меч, најбољи ове године и за око два сата игре прошао је у девето финале Отвореног првенства Аустралије – 6:3, 6:4, 6:2.

Новак Ђоковић

Новак Ђоковић

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, осмог марта 2021. године постаће тенисер са највише недјеља на првом мјесту АТП листе.

Ђоковић је потврду овога добио елиминацијом Рафаела Надала у четвртфиналу Аустралијан опена, те сада шпански тенисер у наредне двије недјеље никако не може да престигне српског тенисера.

Још прошле године знало се да је 8. март “тај“ датум, а како се до сада нису дешавале непредвиђене ситуације, Новаку је потребно само да дочека још 15-так дана како би и званично престигао Роџера Федерера.

Швајцарски тенисер посљедњи пут био је првопласиран 24. јуна 2018. године и тада је уписао 310. недјељу на првом мјесту АТП. Од тог датума више није био Број.1 свјетског тениса, а вјероватно више никада и неће бити јер пуни 40 година и ускоро ће у пензију.

Ђоковић од 24. августа 2020. прошле године држи прво мјесто и тренутно има 308 недјеља на тој позицији. У понедјељак 22. фебруара започеће 309, 1. марта ће изједначити рекорд Роџера, а 8.3.2021. оборити.

Јасно је да ће у овој ери Новак Ђоковић бити неприкосновени број један по недјељама на челу АТП листе, а није немогуће да тај рекорд остане нетакнут дуго-дуго јер у свијету тениса тренутно нема играча који би могао да га обори.

У будућности ће се рађати велики тенисери, неки други ће освајати Гренд слемове, али да би дошли до 300+ недјеља на првом мјесту потребно је да тенис види неког новог Федерера или Ђоковића, а то неће бити ускоро.

 

Извор:РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *