Вијести, Фото и Видео

Говор најбоље атлетичарке света Јелене Ишинбајеве у Кремљу

Исинбајева руској репрезентацији: Такмичите се тако да цео свет задрхти

„Ми верујемо у вас. Желим вам свима срећу и веру у себе. Такмичите се тако да цео свет задрхти и да руска химна не престаје да се разлеже спортским аренама у Рију”, поручила је Исинбајева својим колегама.

Двострука олимпијска шампионка Јелена Исинбајева је руским спортистима који ће учествовати на Олимпијади у Рио де Жанеиру пожелела да се такмиче тако да цео свет задрхти и да се руска химна стално чује у спортским аренама у Рију.
„Суочили смо се са безакоњем, неправдом, самовољом извесних људи у свету спорта који раде шта хоће”, изјавила је Исинбајева на сусрету са председником Русије Владимиром Путином, у обраћању руској олимпијској репрезентацији. Исинбајева није могла да задржи сузе. У почетку свог обраћања она је покрила лице рукама, покушавајући да сакрије осећања.

Руска спортисткиња је пожелела члановима руске репрезентације да свима покажу шта могу да ураде „како би сви они псеудо-чисти страни спортисти схватили да су се намерили на погрешне људе”.

„Ми верујемо у вас. Желим вам свима срећу и веру у себе. Такмичите се тако да цео свет задрхти и да руска химна не престаје да се разлеже спортским аренама у Рију”, поручила је Исинбајева својим колегама, преноси „Взгляд”.
У свом обраћању Исинбајева је истакла да су руски атлетичари третирани безобразно и грубо искључени са такмичења. Према њеним речима, многи спортисти су се много година припремали за Олимпијаду, али су им одузети сан и циљ који их је покретао. „Ми плаћамо за грешке мање одговорних спортиста, спортиста који су прекршили правила, и ми колективно за то плаћамо”, сматра двострука олимпијска шампионка.

Говор најбоље атлетичарке света Јелене Ишинбајеве у Кремљу / Фото: Јутјуб/слика екрана

Говор најбоље атлетичарке света Јелене Ишинбајеве у Кремљу / Фото: Јутјуб/слика екрана

Исинбајева је замолила председника Русије да заштити руске спортисте од тог безакоња. „Ми веома верујемо у вас, ми вас веома волимо. Хвала вам на подршци. Треба казнити све који су у томе учествовали”, обратила се она Путину.

Раније је саопштено да је Јелена Исинбајева поднела жалбу Европском суду за људска права у Стразбуру пошто Међународни олимпијски комитет није дозволио њој и другим руским атлетичарима да учествују у Олимпијади у Рио де Жанеиру.

Извор: Евроазијска унија

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *