Живот и Здравље

Лепотице неће носити бикини у Индонезији

Miss-sveta-02

Уместо дводелног купаћег костима, свих 137 учесница такмичења за најлепшу жену на свету носиће традиционалну ношњу, попут индонежанског саронга.

Организатори „Избора за мис света” принуђени су да одустану од уобичајеног дела такмичења за најлепшу жену на планети. У Џакарти неће бити надметања лепотица у бикинију и то ће се односити на све кандидаткиње овогодишњег такмичења у Индонезији, најмногољуднијој муслиманској земљи на свету, преноси Танјуг.

Како извештавају стране агенције, свих 137 учесница избора мораће да, уместо дводелног купаћег костима, носе традиционалну ношњу, попут индонежанског саронга.

„Не желим никог да увредим нити да било кога ставим у ситуацију која би нас представила као људе који не поштују туђе обичаје”, казала је Џулија Морли, председница „Избора за мис света”.

Организатори су објаснили да је одлука да кандидаткиње не носе бикини донета још пре годину дана, када је Индонезија прихватила да угости ову манифестацију.

„Знали смо да ће појављивање лепотица у бикинију бити осетљива ствар у Индонезији”, навела је представница медијске групације МНЦ која је задужена за телевизијски пренос и локалну организацију избора.

Одлука да се одустане од купаћих костима донета је како би се удобровољиле исламске организације које се противе одржавању овог такмичења и траже његово отказивање, уз образложење да „мис света промовише хедонизам, материјализам и потрошњу”.

Индонезија, најмногољуднија муслиманска земља света – 240 милиона становника, отказала је прошле године концерт Лејди Гаге након протеста исламиста који су били шокирани изгледом и облачењем америчке певачице.

Припреме лепотица за Избор за мис света 2013. године биће организован на острву Бали, док ће финално вече – финални избор и проглашење најлепше жене на свету – бити одржано 28. септембра у Богору, надомак Џакарте.

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Лепотице неће носити бикини у Индонезији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *