Економске теме, Живот и Здравље

Дуња дент – зубар у Нишу

Стоматолошка ординација Дуња Дент

На добро познатој локацији, на Црвеном  певцу, млада докторка стоматологије наставља дугу традицију приватне праксе. Најпре стиче вештине уз искусне лекаре а затим се осамостаљује и оснива зубарску ординацију са идејом да све услуге из области савремене стоматологије обједини на једном месту.

Будући суочена у свакодневном раду са страхом пацијената од стоматолошких интервенција, што поражавајуће статистике и потврђују, конципира свој рад осим на терапији болести, такође и на образовању својих пацијената, како о мерама превенције, тако и о самим терапијским процедурама.

Најтраженије услуге

Најчешће тражене услуге су поправка и вађење зуба, скидање каменца и израда протетских надокнада, односно круница, мостова и протеза. Први преглед и сваки контролни су бесплатни.

Да би се терапија успешно обавила неопходно је детаљно сагледавање свих структура усне дупље a потом израда плана терапије за сваког понаособ, као и објашњење о правилном одржавању оралног здравља.

Осим тога, треба нагласити ефикасност и безболност савремених метода лечења. Локална анестезија је просто императив у 21. веку, јер је приступачна и потпуно безбедна. У ординацији Дуња Дент можете затражити анестезију за сваку од услуга.

О плану терапије одлучујемо након детаљног клиничког прегледа и разговора са пацијентом, анализом рендген снимка и уз консултацију лекара специјалиста ако је потребно. Било да се ради о оралној хирургији, имплантологији или ортопедији вилица, мишљење специјалисте из побројаних области је увек доступно и добродошло.

Пацијенти свих узраста

У ординацији се ради са пацијентима свих израста, почевши од деце у периоду ницања млечних а потом и сталних зуба, па све до најстаријих пацијената и санације недостатка појединих или свих зуба.

Најучесталија обољења која се лече у ординацији су свакако каријес и пародонтопатија, али и многи други проблеми оралног здравља као што су неправилан положај зуба и вилица, механичка оштећења, цисте, неизникли и полуизникли зуби (најћешће умњаци), преосетљивост, естетски проблеми итд.

Области рада

Области рада се могу поделити у неколико група.

Конзервативна стоматологија се бави лечењем каријеса, односно помбирањем зуба и лечењем канала корена зуба. Орална хирургија обухвата интервенције као што су вађење зуба, операција цисти, уградња денталних имплантаната итд.

Протетска надокнада зуба

Посебно треба посветити пажњу стоматолошкој протетици, будући да је њен задатк надокнада изгубљених зуба и улепшавање постојећих, и највећи број питања стоматолози добијају о томе. Задатак стоматолога приликом рехабилитације осмеха је у првом реду постављање правилне индикације, затим предвиђање евентуалних компликација, предлагање алтернативног решења у случају ограниченог буџета а исто тако и не пристајање на компромис који је жеља пацијента, ако је то ризик по његово орално здравље.

Протетске надокнаде које се најчешће израђују су крунице и мостови, од метало и безметалне керамике, и мобилне протезе од акрилата, метала и флексибилних материјала.

Безметална керамика је број један када је у питању естетика, а флексибилне протезе се издвајају од осталих као најкомфорније.

Такође треба поменути лечење пародонтопатије, исправљање зуба фиксним и мобилним протезама, естетску стоматологију и антиејџинг медицину.

Дуња Дент тим прати савремене трендове

Са напретком стоматологије повећала се прецизност и ефикасност терапије, а смањиле непријатности у стоматолошкој столици. Дуња Дент тим прати савремене трендове у свим гранама оралне медицине, између осталог увођењем дигиталног узимања отисака и компјутерског штампања радних модела и  металних основа за протетске радове, машинског мерење и обраде канала корена зуба, рендген снимања зуба у циљу прецизније дијагностике и провере постигнутих резултата, минимално инвазивних метода лечења и употребе естетски супериорних материјала.

У сарадњи са осигуравајућим кућама Делта Ђенерали, Винер Штедише, Уника и ДДОР, њиховим корисницима пружа услуге које су у оквиру пакета добровољног здравственог осигурања. Наиме, осигураници могу добити велики број стоматолошких услуга, које осигурање рефундира на жиро рачун ординације или пацијента, у зависности од осигуравајуе куће.

Адреса зубарске ординације Дуња Дент

Адреса на којој нас можете пронаћи је улица Војводе Мишића 40/5, на првом спрату. Редовно радно време је од 13 до 20 часова радним данима, а викендом и у преподневним часовима по заказивању, нарочито за хитне случајеве.

Дуња Дент – Металокерамичка круница на јединицама – лепши осмех

Како заказати преглед?

Бесплатну консултацију и преглед можете заказати на број телефона 0692984142, доласком лично, имејлом или преко друштвених мрежа, на инстаграм страници dunjadent_nis и фејсбук страници Stomatološka ordinacija Dunja Dent.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *