Живот и Здравље

Чишћење бубрега уз чашу здравља

napitak1-300x188

Здравље бубрега је од виталне важности за цјелокупно стање организма, као и дуговјечност нашег живота. Но свакодневни унос хране и пића може их значајно оптеретити. Желите ли очистити тијело од токсина и помоћи бубрезима да без оптерећења обављају свој посао испробајте фини, здрави и дијетални оброк у чаши.

Шта раде бубрези?

Вјеровали или не бубрези дневно профилтрирају око 200 литара крви, а све како би из ње избацили токсине које штете нашем тијелу. Они су ”софистицирани уређаји” за обраду који сваки дан из крви излучују око 2 литре отпадних и некорисних твари те вишка воде која након тога постаје мокраћа.

Шта штети бубрезима?

Када бубрези постају преоптерећени токсинима, може доћи до болести бубрега и мокраћног мјехура, а управо те токсине уносимо у тијело у облику хране и пића. Људи с највише ризика за развој бубрежних болести су они с дијабетесом, високим крвним притиском или породичном историјом болести бубрега.

Ко су најгори непријатељи бубрега?

Животињски протеини

Со

Генетски модификована храна

Вештачки заслађивачи

Газирана пића

Млијечни производи

Кофеин- Цигарете

Оброк у чаши за чишћење бубрега

Састојци: 1/2 очишћеног лимуна или лимете, 1 огуљени киви, 1/4 шољице ораха, 1 банана, 1/2 свежња першина, 1 шољица воде.

Припрема: Састојке убаците у блендер, додајте воду, све добро измиксајте и послужите хладно у чаши.

Савјет: Желите ли обогатити оброк, у напитак још додајте половину очишћеног авокада те шаку младог спанаћа или кеља.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *