Вијести, Култура, Регион

Хрватска – светска шугава овца мржње према ћирилици

У сусрет посети председника Хрватске Иве Јосиповића,- режиму у Београду, објављујемо следећи чланак Чувара ћирилице.
Колико је Хрватска светски изузетак по својој мржњи према ћирилици одлично ће показати и овај јединствени случај који је баш на ћирилици окупио читав свет, у коме је једино Хрватска била оригинални изузетак.

Страх од љубави или ћирилице

Саша, Тамара те воли.
У Осјеку Хрватска. Само латиницом.

 

Како је Тамара позвала људе из 70 земаља да јој помогну у изјави љубави свом дечку.

Шта је љубав?

Љубав чини чуда. Управо вам представљамо доказ за то. Наиме, Тамара из Новог Сада је пожелела да направи изненађење за свог дечка тако што ће ступити у контакт са људима из разних земаља и замолити их да се фотографишу са натписом „Саша, Тамара те воли“ и то на ЋИРИЛИЦИ и на сопственом језику који говоре. Овај креативан начин изјављивања љубави она је осмислила поводом четворогодишњице њихове везе.

Ипак, оно чему се Тамара није надала јесте толики одзив.

„Поруке сам слала људима највише преко Каучсурфинга и Фејсбук странице странице „Global friends and Cultures of the world“. Углавном сам слала приватне поруке у којима сам се представила и описала шта ми треба, а такође сам оставила и поруку на зиду те групе која садржи заиста много чланова. Уопште се нисам надала толиком одзиву, пре свега јер сам имала само три месеца, али је невероватно колико су људи спремни да помогну са одушевљењем потпуно непознатој девојци. Финални резултат је: преко 250 фотографија из 70 различитих земаља чему се заиста нисам надала“, каже Тамара.

Тамара је са великим бројем људи који су јој пружили подршку остала у контакту, спријатељила се, а неки од њих су најавили свој долазак у Србију, а такође и позвали њу и њеног дечка да их посете.

„Сашину реакцију заиста не могу речима описати. Буквално је остао без текста, није знао шта да каже, али осмехом је показивао неверицу и одушевљење. Није могао да верује да сам пронашла толико људи и да је толико нама непознатих људи издвојило своје време и учинило ово за нас. Веома сам срећна што сам успела у овом „пројекту“ и сто сам стекла нова пријатељства, а пре свега што сам на јединствен начин показала свом Саши колико га волим“, каже Тамара.

У галерији можете да погледате фотографије које су настале широм света, са циљем да једна девојка на јединствен и креативан начин изјави љубав свом дечку, на следећој адреси:

http://translate.google.com/translate?hl=sr&sl=hr&tl=sr&u=http%3A%2F%2Fwww.nadlanu.com%2Fpocetna%2Fzivot%2Fdnevna-doza-kreativnosti%2FKako-je-Tamara-pozvala-ljude-iz-70-zemalja-da-joj-pomognu-u-izjavi-ljubavi-svom-decku.a-195405.938.html

Колико је овај Тамарин гест оригиналан начин изјављивања љубави, толико је и учешће Хрватске у овој акцији оригиналан начин изражавања мржње према ћирилици. Ево како је поступила Хрватска, а како цео свет:

Саша Воли те Тамара

Светски шампиони мржње према ћирилици

Сви учесници у овој акцији су са симпатијама испунили жељу Тамаре да уз ћирилични текст допишу и исту реченицу на својим језицима, а једино је Хрватска била изузетак.

30_02 30_03 30_04 30_05 30_06 30_07 30_08 30_09 30_10 30_11 30_12 30_13 30_14

 

Редослед земаља учесница с лева на десно и одозго на доле:

Јапан, Албанија, Тринидад и Тобаго, Италија, Чиле, Грчка, САД на ћирилици!, Ирак, Енглеска, Турска, Пољска, Холандија, Тунис, Индија, Израел.

Наивни свет

Наивни свет и не сања каква му смртна опасност прети од српске ћирилице. А многи су се упецали и насели на Тамарину наводну „љубавну изјаву“, и први пут у животу написали реченицу на ћирилици. Срећом, ту је Хрватска као непрелазни стуб одбране да га спасе и заштити.

На време, док још није касно!

Жељко Филиповић,
„Чувари ћирилице“
Ниш.

http://ЧувариЋирилице.Срб/свитак_30.Срб

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *