Вијести, Свијет

Крим много више припада Русији него Фокланди Британији

ЛОНДОН – Шеф британске дипломатије Филип Хамонд изјавио је данас да Лондон неће признати припајање Крима Русији, на шта је Русија пручила да ће сваки позив да се Крим врати Украјини сматрати нарушавењем територијалног интегритета Русије.

„Нелегална анексија Крима коју је извршила Русија пре годину дана представљала је флагрантно кршење међународног права. То је показало потпуно непоштовање суверенитета и територијалног интегритета Украјине, и ја то најоштрије осуђујем“, поручио је Хамонд у саопштењу које је издала британска влада.

Како је пренео Спутњик, Хамонд је у саопштењу нагласио „да Русија мора да Крим врати Украјини“.

франц Клинцевич, заменик шефа посланичке групе странке Уједињена партија Русије у руском парламенту, осудио је Хамондову изјаву.

„Наш одговор ће бити јасан. Од марта 2014. године Крим је део руске територије. У том смислу, нема разлике између Крима и, на пример, Полуострва Камчатка. Због тога, сваки позив на враћање Крима Украјини ми сматрамо кршењем територијалног интегритета Русије“, рекао је Клинцевич.

Алексеј Пушков: Крим много више припада Русији него Фокланди Британији

Алексеј Пушков: Крим много више припада Русији него Фокланди Британији

Посланик у руском парламент Алексеј Пушков је, реагујући на Хамондову изјаву, рекао да Крим има више права да буде део Руске федерације него што фокландска острва имају право да буду у саставу Велике Британије, пренео је Спутњик.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *