Вијести, Спорт

Ђоковић победио Федерера и одбранио титулу у Индијан Велсу

ИНДИЈАН ВЕЛС – Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одбранио је титулу на турниру мастерс серије у Индијан Велсу пошто је вечерас у финалу савладао Роџера Федерера у три сета – 6:3, 6:7 (5:7), 6:2.

Србин се тако реванширао Швајцарцу за пораз у Дубаију прошлог месеца и освојио четврту титулу у Калифорнији, где је претходно славио 2008, 2011. и 2014. године.

Ђоковић је освојио други трофеј ове сезоне, након тријумфа на Аустралијан Опену, а јубиларну, укупно 50. титулу у каријери.

Окршај првог и другог рекета света очекивано је обележила велика и узбудљива борба, сјајна представа два тениска мајстора.

У првом сету Ђоковић је био сигурнији и освојио га је након брејка у шестом гему (4:2), да би у наставку Федерер заиграо агресивније и најавио изједначење.

Српски тенисер кретао се изванредно и успешно парирао, међутим, није сачувао концентрацију, па је након дуготрајне размене удараца Швајцарац поравнао у сетовима у тај-брејку.

У трећем сету до изражаја је дошла Ђоковићева постојаност и велика ментална снага. Почео је добро и повео са 2:0, а када је Федерер изједначио на 2:2 српски ас је доказао због чега је на светском трону.

Ђоковић је био бриљантан у одлучујућим тренуцима скоро два и по сата игре и на импресиван начин дошао до победе и 21. титуле на турнирима мастерс серије.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић са пехаром у  Индијан Велсу / АП Фото / Марк Ј. Терил

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић са пехаром у Индијан Велсу / АП Фото / Марк Ј. Терил

Била је ово 18. победа Ђоковића над Федерером у њиховом 38. дуелу.

Већ следеће недеље стартује мастерс у Мајамију, где српски тенисер такође брани титулу.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *