Вијести, Регион

Томислав Николић: Дачићу нећу дати подршку за Нобела!

Србин не може да прими награду са Тачијем, који је осумњичен за незабележене злочине на КиМ.

Ако Ивица Дачић, макар и као кандидат за Нобелову награду, стане уз Хашима Тачија, не може да добије моју подршку!

Ово је извод из ексклузивног новогодишњег интервјуа који је за „Новости“ дао председник Србије Томислав Николић. Уз све кључне државне дилеме: од Косова, Европе, до економије, одговара и на питање да ли ће као институција стати иза номинације српског премијера за Нобелову награду за мир:

– Стално у међународној арени, од Уједињених нација до Савета Европе, говорим о злочинима против Срба на Косову и Метохији и основаној сумњи да их је организовао Тачи. Указивао сам и на вађење органа и на „Жуту кућу“. То је злочин незабележен у цивилизованом свету. И сада треба Србин да стане уз кандидатуру са Тачијем, уз човека којег само странци спасавају од истраге? Бојим се да би све истраге против њега престале уколико би добио Нобелову награду. Зато Србин уз њега не може да стане!

pol-toma_620x0

Председник Николић каже да се уопште не би ни оглашавао „да је већ нешто Дачић рекао“:

– Али, пошто ћути, и пошто сам довољно стар да му дам очински савет, ево, поручујем му: има времена, млад си, много тога још можеш да урадиш за Србију. Косово и Метохија није разрешен проблем. То ће да потраје. Ово је само једна фаза. Нико још није добио Нобелову награду зато што је почео да разговара, већ када је проблем решен.

Први човек Србије открива нам де се у европској администрацији одавно шушкало о кандидатури Дачића и Тачија: – И у Бриселу сам једном рекао да знам да Дачић и Тачи иду на Нобелову награду. То се већ тада причало, и то више због Ештонове, којој следеће године истиче мандат, него због њих двојице. Подсећам да сам питао Дачића да ли је спреман да преговара са Тачијем, када је требало да му доделим мандат. Рекао сам му: нећеш имати отпора у Србији. Твоја дужност је да преговараш са оним кога су Албанци изабрали, а знаш каква оптужба виси над њим. Одговорио је да прихвата, али је тражио да иза њега станемо Вучић и ја. Рекао сам му да има нашу пуну подршку. Али, ово у вези са Нобелом је нешто друго.

Извор: М. Бабовић, Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *