Регион

Либија трпи велике притиске да призна независност Косова

Београд / Триполи – Потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се у Триполију са државним званичницима те земље, који су му пренели да су под великим притиском земаља у региону, али и западних држава да признају независност окупираних територија.

„Либијски министар спољних послова ми је отворено рекао да су под великим притиском земаља у региону, али и западних држава да признају независност Косова. Указао сам му да се води интензиван политички дијалог Београда и Приштине у Бриселу и да ми не бисмо као добар оценили потез да Либија то учини“, рекао је Љајић.

Љајић је, како пише у саопштењу из његовог кабинета, рекао и да не очекује да Либија у неко блиско време призна независност окупираних територија, али да Србија мора да настави политички дијалог како би указала на негативне последице евентуалног признавања независности окупираних територија од стране Либије.

Он је захвалио либијским властима на принципијелном ставу у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности окупираних територија.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *