Вијести, Регион

Кинези би да купе и ПКБ, и пољопривредне комбинате „Земун” и „Бечеј”

А МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ СЕ ДРЖИ КАО ДА БИ ТО ЗА СРБИЈУ БИЛО ОДЛИЧНО…

  • ФАКТИ: Ево, и Вучићева власт распродаје, још тврди да је то најбоље што нам се може догодити. Препушта и храну странцима. Претвара Србе у туђу радну снагу. Као да је смисао српске историје да Срби у својој земљи раде за Арапе, Немце, Кинезе… Као да Срби ништа не знају осим да буду чланови гласачи странка које су по вољи странаца и да раде за туђи „Београд на води“, за туђи „Тенис“

        МИНИСТАРКА пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је данас да је кинеска Хен Чанг Група заинтересована за приватизацију Пољопривредне корпорације Београд (ПКБ) и других комбината.

       „Кинеска Хен Чанг Група заинтересована је за приватизацију пољопривредних комбината у Србији, а пре свега за Пољопривредну корпорацију Београд (ПКБ)”, казала је Богосављевић Бошковић, према саопштењу Министарства пољопривреде.

        Министарка је након састанка са представницима те компаније и Кинеске развојне банке рекла да су инвеститори из те земље заинтересовани за ПИК Бечеј и ПИК Земун, као и за узимање државног пољопривредног земљишта у закуп, али и за гринфилд инвестиције.

       „Наш сектор пољопривреде тражи велике инвестиције како би био што конкурентнији на међународном тржишту”, додала је она.

        Представник Кинеске развојне банке у Србији Ванг Јашенг казао је да је та финансијска институција веома заинтересована за улагање у пољопривредно земљиште и инфраструктуру у Србији и додао ће та банка обезбедити средства за средње и велике пројекте у циљу успостављања боље сарадње две земље и остваривање заједничких интереса.

        Он је рекао да ће кинеским инвеститорима указати на предности улагања у Србију.

Снежана Богосављевић Бошковић

Снежана Богосављевић Бошковић

Председник Хен Чанг Групе Веи Јушан истакао је да је та компанија веома заинтересована за улагања у пољопривредну и органску производњу у Србији и да сматрају да Србија има велике потенцијале у агробизнису.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *