Вијести, Култура

Вучићев министар Тасовац закон о српској култури носио у Брисел на одобравање!

У СРБИЈИ ВИШЕ НИШТА НИЈЕ СРПСКО: ММФ ДИКТИРА И КУРС ДИНАРА И КОЛИКЕ ЋЕ БИТИ ПЕНЗИЈЕ

  • Посланик Српске напредне странке Владимир ЂУКАНОВИЋ: Највећи број медија, нарочито листови НИН, Нови магазин и Време, једнострано пишу против премијера Александра Вучића и СНС. Осим неколико медија који су склонији Влади, конкретно телевизија Пинк и Информер, сви остали медији су антивладини. Да ли сте приметили да они који највише кукају на цензуру највише цензуришу?

        МИНИСТАР културе и информисања Иван Тасовац казао је данас да је финални предлог закона о култури постављен на сајт тог министарства и да је одобрен у Бриселу, али да се сада чека да прође контролу и у осталим министарствима пре него што буде усвојен.

        Тасовац је износећи информације о раду тог министарства од јануара до марта ове године на седници скупштинског Одбора за културу и информисање, навео и да ће бити формирана радна група за закон о културним добрима.

        Упитан шта тачно одбројавају сатови на Народном музеју и Музеју савремене уметности у Београду, када за први не постоји план реконструкције, Тасовац је казао да је добро да се нешто у вези са реконструкцијом померило и да ће се музеји сређивати по фазама. Он је додао да се паралелно са радом на фасади Народног музеја ради и на плану реконструкције.

        Министар је додао да ће делегација Министарства културе и одбора за обнову Хиландара у јуну посетити манастирски комплекс како би сачинила извештај шта је урађено од новца које Министарство издваја за обнову већ 10 година.

        Посланик Нове странке Владимир Павићевић упитао је Тасовца како коментарише то да су у Србији донети реформски закони који се односе на медије, а да је у овом тренутку цензура присутна више него икада. Он је навео и пример новинарке Данице Вученић која је навела да више нема услова да се бави новинарством.

        Тасовац није говорио о цензури, али је додао да је чест случај када новинари прелазе у маркетинг јер тамо има више новца, а да нису тачне тврдње да владајућа партија или министри нису хтели да гостују у емисији коју је водила Вученић.

        Тасовац је додао да је након доношења закона, у фази имплементације, најважније да буду ојачана регулаторна тела, каква су Савет за штампу или републичка радиодифузна агенција.

Министар културе и информисања Иван Тасовац

Министар културе и информисања Иван Тасовац

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић казао је да о цензури највише говоре они који је стварају. Он је казао да највећи број медија, „нарочито листови НИН, Нови магазин и Време“, једнострано пишу против премијера Александра Вучића и СНС-а и да они цензуришу другу страну.

„Осим неколико медија који су склонији Влади, конкретно телевизија Пинк и „Информер“, сви остали медији су антивладини. Да ли сте приметили да они који највише кукају на цензуру највише цензуришу“, казао је Ђукановић.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *