Вијести, Технологија и Наука

У Русији ускоро у продаји домаћи смартфон YotaPhone

РУСКИ СМАРТФОН ВЕЋ НАБАВИО КИНЕСКИ ПРЕДСЕДНИК СИ ЂИНПИНГ

  • Одлика YotaPhone су два екрана: обични сензорски и други, направљен на основу технологије E-ink

        У МОСКВИ ће 2. децембра бити одржана званична презентација YotaPhone – руског смартфона са два екрана, какав не постоји на свету.

        YotaPhone је јединствени гаџет који је направљен према пројекту руских инжењера и има ексклузивни дизајн.

        Одлика YotaPhone су два екрана: обични сензорски и други, направљен на основу технологије E-ink. На том екрану се приказују све информације по избору корисника. Захваљујући томе што се екран никада не искључује, корисник неће пропустити ниједну новост.

        Руски смартфон већ је набавио председник НРК Си Ђинпинг. Нови гаџет поклонио му је руски председник Владимир Путин током самита Азијско-пацифичке економске сарадње.

        Новим смартфоном одушевљен је председник Чеченије Рамзан Кадиров, који је написао на једној друштвеној мрежи: „Елегантна и квалитетна ствар, коју је пријатно држати у рукама. Поносим се нашим!“.

        Руска Влада одлучила се за замену увозних производа након што су САД и ЕУ увеле санкције против више руских компанија због догађаја у Украјини.

        Замена увозних роба омогућиће Русији да смањи зависност од спољне конјунктуре, изјавио је недавно руски вицепремијер Игор Шувалов и позвао да се више конзумирају домаћи производи. 

У Русији ускоро у продаји домаћи смартфон YotaPhone

У Русији ускоро у продаји домаћи смартфон YotaPhone

„И онда нам никакви проблеми везани за промену курса неће бити страшни. Или са падајућом ценом нафте, зато што произведено у Русији неће толико зависити од спољне конјунктуре, треба научити што је више могуће конзумирати и производити, и конзумирати домаће – казао је Шувалов.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *