Вијести, Регион

ПУТИН: Ако Европа не жели Јужни ток – неће га бити

ПРЕДСЕДНИК УПРАВЕ ГАЗПРОМА АЛЕКСЕЈ МИЛЕР: ПРОЈЕКАТ ГАСОВОДА ЈУЖНИ ТОК ЈЕ – ЗАТВОРЕН

        РУСИЈА за сада не може да настави реализацију пројекта Јужни ток пошто је Бугарска блокирала градњу подморске деонице, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.

         „Узимајући у обзир чињеницу да до сада нисмо добили дозволу из Бугарске, верујемо да у актуелним условима Русија не може да настави са реализацијом овог пројекта”, изјавио је Путин на заједничкој конференцији са турским председником Таипом Ердоганом у Анкари, а преноси агенција Франс прес.

         „Ако Европа не жели да реализује пројекат Јужни ток, онда и неће бити реализован”, рекао је руски председник, алудирајући на неспремност Европске комисије да да „зелено светло” пројекту којим би се руски гас допремао до земаља јужне Европе, заобилазећи Украјину.

        Путин је, такође, најавио да ће Русија смањити цену гаса за Турску за око шест одсто у наредној години, и да ће повећати обим испорука гаса за додатних три милијарде кубних метара.

Путин са Eрдоганом у Aнкари

Путин са Eрдоганом у Aнкари

Убрзо после ове изјаве-упозорења шефа руске државе, огласио се председник управе Газпрома Алексеј Милер и дословно рекао:

„Готово је, пројекат је затворен. Повратка пројекту гасовода Јужни ток неће бити јер је пројекат затворен”.

Танјуг – Факти

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *