Живот и Здравље

Више времена смо уз телефон, него уз партнера

005100
Вјеровали или не, како су нам паметни телефони постали незамјенљива играчка у њих дневно гледамо више него у вољену особу.

Анкета мобилне компаније О2 показује да више времена проводимо у виртуелном свијету него са стварним, чак и вољеним особама.

Толика опсједнутост мобилним телефонима објашњава се многобројним могућностима које имају од сурфовања интернетом (24 минуте), гледање друштвених мрежа (16 минута), слушање музике (15 минута). Ту су још и игрице (13 минута), телефонирање (11 минута) и слање СМС порука и мејлова (9 минута).

Паметни телефони замијенили су многе уређаје попут рачунара, телевизора и остале технологије, наводи “Дејли Мејл”.

Чак 57 одсто испитаника више не користи будилник, већ телефон. Исто важи и за ручни сат који је постао модни детаљ, а не потреба. Око 46 одсто анкетираних наводи да умјесто фотоапарата користи телефон, а у испитивању је учествовало двије хиљаде особа.

Паметни телефони нам, судећи према резултатима анкете, постају све дражи. У њих гледамо више него у наше најдраже особе, јер просјечан корисник мобилног телефона током дана проведе 119 минута гледајући у екран свог телефона, а у вољену особу само 97 минута.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *