Живот и Здравље

Вежбе које смањују апетит

n78771

Први корак у постизању телесне тежине која ће вас задовољити је поглед на властито тело, а након тога одговорно понашање којим ћете бирати прехрамбене намирнице и њихову количину на тањиру.

Једна од тајни доброг изгледа лежи и у томе да сами морате знати кад вам је доста. Када осећате да сте сити значи да сте већ појели превише. Осећај када устанете од стола мора бити организам испуњен енергијом, а не осећај пуног трбуха и умора. Вежбајте и с временом ћете сами научити како распознати те две ствари.

Наставите ли да једете након што у организам унесете довољно хране и осећате се сито то је само навика коју вучете из детињства.
Често једемо само зато што видимо храну, а не зато што смо гладни. Такође и седамо за сто из навике, а не зато што је организму заиста потребна храна.

Почевши од данас покушајте завршити оброк пет минута раније него иначе или кад на тањиру остане четвртина вашег уобичајеног оброка. Направите паузу од десет минута и вратите се за сто. Готово је сигурно да више нећете бити гладни. Већ приликом следећег оброка на тањир ставите мању порцију.

Вежбе за смањење апетита:

1.Најбољи тренинг који можете задати сами себи је правилно и дуготрајно жвакање сваког залогаја. Сваки залогај је потребно прожвакати барем 30 пута.

2.Приликом јела користите мање тањире и посуде које неће изгледати празно када на њих ставите смањену количину хране. Када завршите оброк мозак ће телу послати поруку да сте сити, а тањир ће бити празан. Једноставно.

3.На столу увек имајте чашу воде и пијте током оброка.Често мењамо жеђ за глад и тада ствари крећу низбрдо.

4.Једите полако. Пронађите времена за оброк и добро прожваћите сваки залогај.

5.Постепено смањите оброке које припремате за вечеру. Доручак нека вам буде најобилнији оброк у дану.

6.Сан је врло важан у постизању идеалне телесне тежине, а он ће доћи природно када у организам пре одласка на спавање престанете уносити тешку храну.

7.Вежбајте сваки дан, нека то буде шетња до посла, излазак с псом или 20 минута вожње бицикла. Тело ће вам бити захвално и осећаћете се боље.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *