Живот и Здравље

Киви спречава надимање

Kivi

Новозеландски научници су установили да конзумирање кивија након сваког оброка, поготово оног који је богат угљеним хидратима и мастима, знатно смањује надутост и непријатан осећај надутости у стомаку. То воће доприноси бржем варењу хране, и то захваљујући специјалном састојку ацтинидину, који нема ниједно друго егзотично воће.

Најновије истраживање показало је да конзумирање кивија након сваког оброка, поготово оног који је богат угљеним хидратима и мастима, знатно смањује надимање и непријатан осећај надутости у стомаку, пише Дејли мејл.

Поред тога, то воће доприноси бржем варењу хране, и то захваљујући специјалном састојку који нема ниједно друго егзотично воће.

„Показало се да киви поспешује апсорпцију протеина у цревима човека, што омогућава лакше варење, а самим тим подразумева и ефикасније искоришћавање протеина који су веома важни за функционисање организма“, рекао је доктор Лавдип Каур са Универзитета на Новом Зеланду, где је спроведено опсежно истраживање утицаја кивија на здравље људи.

Према његовим речима, ово егзотично воће у стању је да на тај начин утиче на људе захваљујући посебном ензиму ацтинидину, који постоји само у њему и ни у једном другом познатом воћу.

Тај ензим у стању је да раствара све компоненте из јогурта, сира, ровитих јаја, туњевине и слично, хране која посебно оптерећује желудац.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *