Занимљивости

Због његових фотографија се у Србију заљубио цео свет

Његове фотографије Србије су обишле свет, па чак и тешиле пацијенте код зубара у Њујорку. Завирио је испод сваког камичка и „скакао по облацима“ изнад Србије, како би нашу земљу представио на најбољи могући начин.

У томе је и те како успео, па данас не постоји светски званичник који у свом дому не поседује макар једну његову књигу о Србији. Драгољуб Замуровић је са „24 сата“ поделио најлепше тренутке свог дугог путовања „кроз шљивике и ливаде“.

Драгољуб Замуровић

Драгољуб Замуровић

Годинама сте правили фотографије широм Србије, па се може рећи да сте је упознали уздуж и попреко. Из ког места сте кренули и које је на вас оставило највећи утисак?

Tok dunava u sremu

Ток Дунава у Срему

 

 – Кад сам одлучио да направим једну добру фото-монографију о Србији, како не би било утицаја од било кога са стране (они који дају средства обично траже да се ради по њиховом диктату), сакупио сам нешто новца, нешто позајмио, и позвао Иљу Сланог, искусног познаваоца Србије, да пропутујемо ову земљу. Почео сам путовање у Београду, да бих касније ишао у све даље и неприступачније пределе. Стара планина ме је одушевила природом, такође Увац, Ђердап… Али, најјаче утиске оставили су на мене људи, нарочито у забаченим крајевима. Они су сачували до данас многе старе обичаје који су у градовима давно заборављени.
Извор: Блиц

 

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *