Занимљивости

Ухваћен рекордно велики питон

030338
Џејсон Лион, радознали Американац, извукао је из жбуња у околини Мајамија женку питона дужине преко пет и по метара. Међутим, огромни гмизавац (који је до тог тренутка мирно лежао) га је напао па је страдао од Џејсоновог ножа.

Двадесеттрогодишњи Американац са Флориде Џејсон Лион жали због двије ствари – што је морао да убије огромну женку питона, а сада што нема довољно велики зид на који би могао да окачи њену кожу!

Наиме, рекордно великог бурманског питона, дугачког 5,6 метара и тешког 58 килограма, уловио је недалеко од Мајамија, јавља АП.

Званичници Комисије за рибу и дивљач Флориде потврдили су да је овај гмизавац највећи који је досада ухваћен у дивљини те америчке државе.

Радници Комисије за рибу и дивљач Флориде су својим тијелима покушали да представе колики је заиста гмизавац. Како је уопште дошло до необичног сусрета?

Са још два другара, Лион се 11. маја, у касним вечерњим сатима, возио по округу Мајами-Дејд када је један од њих спазио животињу чији је реп вирио из шипражја.

Џејсонова радозналост била је јача од страха – одлучио је да је извуче и види колика је.

Змија га је напала па је, како каже, био принуђен да је убије ножем.

Заправо се бивши студент морске биологије на Интернационалном универзитету Флорида и бивши власник неколико змија кућних љубимаца са њом рвао десетак минута.

Питон га је све јаче стезао око ногу, а када је схватио да неће моћи да се избори са немани ни уз помоћ пријатеља, Лион је посегао за ножем.

Званичници Комисије су додали да је змија била мршава, али здрава, да није носила јаја и да јој је желудац био потпуно празан.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *