Вијести, Регион

Нова рјешења за кориснике социјалне помоћи у Српској

030340
Корисницима који су остварили право на социјалну помоћ у РС прије 01.01.2013. то право је продужено и сви су корисници сврстани у 2. групу.

Свим корисницима којима након ревизије буде установљена 1. група, биће ретроактивно исплаћена разлика од 01. 01. 2013. до доношења новог рјешења, рекла је Борка Вукајловић, директорица Центра за социјални рад Бањалука, гостујући у програму Радија РС.

Сви корисници добили су рјешење да им је право продужено по службеној дужности, а у току је поступак преиспитивања тог права, ради разврставања корисника у 1. или 2. групу. Утврђивање за све кориснике обављаће комисије у центрима за социјални рад по општинама, а корисници социјалне помоћи мораће лично да изађу пред комисију. Уколико не постоји могућност доласка биће формиране мобилне комисије, јер комисија мора видјети корисника.

Борка Вукајловић је позвала све кориснике услуга овог Центра, који су промијенили адресу или број телефона, да се јаве у Центар.

Свим корисницима којима након ревизије буде установљена 1. група, биће ретроактивно исплаћена разлика од 01. 01. 2013. до доношења новог рјешења.

Корисницима за које комисија утврди да више не постоји потреба за социјалном помоћи, исплата ће се обуставити од првог наредног мјесеца.

Према закону о социјалној заштити и Правилнику о утврђивању способности лица у поступку остваривања права из социјалне заштите и утврђивању функционалног стања корисника, прва група има право на примање од 160 КМ, а друга на 81 КМ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *