Занимљивости

Плишани медо замијенио мајку напуштеном магарцу

030669
Усамљени магарац Спарки, којег је мајка одбацила, добио је вјерног пријатеља – плишаног медвједа Теда. Спаркијева власница пронашла је начин како да му ублажи патњу, па је узела играчку која је сасвим добро одиграла улогу мајке.

Минијатурног магарца Спаркија мајка је одбацила након што га је донијела на свијет. Како не би био усамљен, власница му је купила плишаног меду.

Сара-Џејн Ловриџ се већ 17 година бави узгајањем минијатурних магараца у Мелбурну.

Она истиче да мајка маленог Спаркија никада раније није одбацила младунче и да јој је јако чудно што је то овај пут учинила. Морали су некако да помогну несрећном магарцу.

„Била је то љубав на први поглед. Одмах га је оњушио, олизао и легао поред њега“, каже Сара-Џејн.

Према њеним ријечима Спарки се буквално не раздваја од свог плишаног пријатеља више од двије године.

„Односи се према играчки као према мајци“, додаје Сара-Џејн.

Пошто се први плишани медвјед исцјепао од силне њежности, Ловриџова је била принуђена да му купи другог, али је водила рачуна да се много не разликује од претходне играчке. Умиљати магарац је нову играчку прихватио без проблема. Ипак, један је Тед!

Посебно је интересантно то што му је доносила и друге плишане играчке, али је Спарки увијек био наклоњен медведу и то искључиво Теду.

Како би Спарки напредовао, свакодневно је добијао квалитетно магареће млијеко из флашице, а поносна газдарица истиче да је један од најљепших примјерака који је одгајила. За то је добила и посебно признање на недавно одржаном такмичењу у Аустралији.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *