Занимљивости

Пакистан забранио запосленима да носе чарапе

030574
Пакистан има проблема са снабдијевањем електричном енергијом, а колико су они озбиљни показује и најновији податак – запосленима је забрањено да на послу носе чарапе и ципеле.

Ова необична забрана уведена је паралелно са једном коју је много лакше разумети – забраном да се на радним местима и у пословним просторијама укључују расхладни уређаји.

Пошто то значи да би некима на радном месту могло постати неподношљиво вруће, законодавац је ријешио да им проблем олакша. Искушење да “климу” ипак укључе смањиће тиме што ће им обезбиједити природно освјежење – босе ноге у отвореним сандалама или еспадрилама.

Потез звучи очајнички, али и ситуација са снабдијевањем електричном енергијом је заиста очајна. Према писању “Њујорк тајмса”, чак и у великим градовима струје нема и по десет сати на дан, и тешко је чак и замислити све тешке, опасне и мучне ситуације које због тога настају у разним сегментима друштва – болницама, мртвачницама, фабрикама које не могу да укључе своје машине, итд.

Узроци оваквог стања су многобројни, али “Њујорк тајмс” сматра да главни узрок лежи у томе што – већина Пакистанаца неће да плаћа своје рачуне за струју. То важи за све слојеве друштва, од политичара и полицијских службеника, до становника сиротињских насеља.

Нови премијер Назаф Шариф је током предизборне кампање обећао да ће реформисати систем који очигледно не функционише, али остаје да се види хоће ли бити политички способан да то учини.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *