Вијести, Свијет

Путин: Против Асада не ратује народ Сирије

vladimir-putin-s1

Против председника Сирије Башара Асада не ратује његов народ, већ добро наоружани бојовници – упозорио је председник РФ Владимир Путин.

Он је то учинио у Санкт Петербургу, где се – у паузи Међународног економског форума – пред новинарима заједно појавио са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Чак је подвукао: „Против Асада не ратује народ Сирије. Против Асада ратују добро увежбани и добро наоружани бојовници којима оружје стиже из иностранства. И по каналима терористичких организација“.

Данас нешто раније, руски лидер је најавио амнестију за све у РФ који су извршили кривична дела у области предузетничке активности, а при том били осуђени само једном. Под условом да су оне које су оштетили већ обештетили или имају намеру да их обештете.

Путин позвао је директно позвао Државну Думу Руске Федерације да економски амнестира, до летњег распуста, све који испуњавају побројане услове.

„Пресуде таквим грађанима биће укинуте. Али, не сме се дозволити да на слободу изађу лица која су извршила озбиљан злочин против државе, личности и имовине“ – подвукао је Путин.

Па закључио: „Веома је важно да не дозволимо да се нађу на слободи они који су извршили злочин, примењивали силу или претили насиљем“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *