Вијести, Свијет

Путин: Европском бизнису биће тешко да се врати на руско тржиште

Председник РФ Владимир Путин сматра да су европски бизнисмени разочарани одлукама политичара својих земаља према Русији: неће им бити лако да се врате на руско тржиште.

У интервјуу програму Првог ТВ канала „Недељно време“ Путин је истакао да руски произвођачи, нажалост, не могу данас да у потпуности замене оно, што је Русија добијала помоћу увоза.

Зато данас радимо с другим произвођачима, страним произвођачима, то су земље Латинске Америке: Бразил, Аргентина, Чиле, с нашим источним партнерима… то су кинески произвођачи, као и произвођачи неких других земаља. Чудно је било да чујемо, када им се обраћају европске колеге са молбом да не испоручују у Русију, на тржиште Русије своје намирнице. То је смешно, јер је тешко замислити представнике бизниса, који не би искористили прилику да дођу на наше тржиште, – сматра он.

Председник РФ Владимир Путин / © Фото: РИА Новости/Михаил Метзел

Председник РФ Владимир Путин / © Фото: РИА Новости/Михаил Метзел

Опасност за наше традиционалне добављаче се састоји у томе, што када се неке компаније и структуре одомаће на нашем тржишту, биће их веома тешко потиснути, практично немогуће. Мислим да компаније европских земаља, не политички кругови, већ представници бизниса су свесни тога. Они су разочарани политиком својих држава, рекао је председник РФ.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *