Вијести, Свијет

Полиција привела ЛГБТ активистe у згради Државне думе у Москви

pic_8fdc9526021927f8c7de322206ef8335

Москва – Данас, пре подне, Московска полиција је ухапсила и привела 10 до 15 активиста ЛГБТ покрета, који су протестовали у здању државне Думе, против донетог, у другом заседању закона о забрани промоцијe нетрадиционалних сексуалних односа. Ово је управо саопштио дописник „Лента.ру“ са лица места.

Присталице геј покрета формиралe су људски ланац у дворишту државне Думе и почели да узвикују: „Фашизам неће проћи“! Полиција их је опколилa и потисла до ауто-парка.

Међу приведенима су били новинарка, Маша Гесен и Елена Костученко. Људe који су такође пришли згради Државне Думе, а који су изашли на протест против хомосексуалаца, полиција није задржавала, иако их је на месту догађања било, више од ЛГБТ активиста.

Маша Гесен је написала на свом твитер налогу, да се на ато-парку налазило 24 људи, који су затим одведени у „Тверску“ полицијску станицу. „Полиција нам је објаснила, да нису желели растерати оне који су нас ударали и гађали јајима, зато што их је исувише мало. Они су наводно на располагању да нас изолују“, – додала је Гесенова.

Позивајући се, на водећу радио станицу „Ехо Москве“ и ТВ канал „Киша – (Дожд)“ Тихонa Дзjадка, приликом „изоловања“ геј активистa, полицијa je задржала и такозване, православне банер-носиоце.

федерални закон о забрани геј пропаганде међу малолетницима, државне Думе je усвојила у првом свом разматрању 25. јануара, 2013 године. У другом разматрању закона, уклоњен је термин „хомосексуалност“, и замењен појмом o: „нетрадиционалним сексуалним односима“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *