Вијести, Свијет

Патрик Бјукенен: Анимозитет према САД у свету никада није био већи него данас

ДА ЛИ ЈЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ДАО 350.000 ДА СЕ ОНЕМОГУЋИ НЕТАЊАХУОВА ПОБЕДА?

        НИВО неповерења и анимозитета према САД у свету никада није висок као сада, а један од разлога је мешање Вашингтона у унутрашње ствари других држава које за САД нису никаква претња – оценио је амерички публициста Патрик Бјукенен на страницама The American Conservative.

        Он је посебно нагласио да САД „против демократије користе тактику хладног рата“ јер у изборе у другим земљама улажу новац да би свргнуле лидере који нису по вољи Вашингтону.

         Бјукенен је указао да ће Сенат САД  морати да истражи да ли је Стејт департмент заиста дао 350.000 долара невладиној организацији OneVoice да би радила на изборном поразу израелског премијера Бењамин Нетањахуа.

        Додао је да америчке политичке елите не треба да се хвале обојеним револуцијама које су успеле да организују у Београду, Кијеву и Тбилисију.

Патрик Бјукенен

Патрик Бјукенен

Бјукенен је оценио да би Американци морали знати одговор: ко у Вашингтону доноси одлуке о томе који ће режими бити обарани. У наставку текста је подвукао:

„Путин није у Украјини ни поводом ње предузимао ништа све док у Кијеву није била свргнута демократски изабрана проруска власт. У државном преврату којем је, како Москва тврди, лако уочљива америчка рука”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *