Вијести, Свијет

ЛУКАШЕВИЧ: Генерал Бридлав се служи лажним подацима

РУСКА ДИПЛОМАТИЈА ОПТУЖИЛА ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋЕГ НАТО У ЕВРОПИ ДА ЗАОШТРАВА СИТУАЦИЈУ ОКО УКРАЈИНЕ

         РУСКА дипломатија оптужила је команданта Обједињених оружаних снага НАТО у Европи, америчког генерала Филипа Бридлава, да шири нетачне податке о стању на руско-украјинској граници.

         „На тврдње генерала Бридлава да је Русија тобоже крива за дестабилизацију ситуације у Украјини – не може се другачије гледати као на оправдавање украјинске стране за одустајање од прекида ватре” – нагласио је портпарол Министарства иностраних послова РФ Александар Лукашевич.

         Он је указао да се Бридлав огласио у време када водеће светске државе настоје да заједно пронађу излаз из украјинске кризе, па зато не могу да изазову ништа друго осим чуђења и недоумица.

Портпарол Министарства иностраних послова РФ Александар Лукашевич

Портпарол Министарства иностраних послова РФ Александар Лукашевич

         „Очито је да су такве изјаве усмерене на заоштравање ситуације око Украјине. Сматрамо недопустивим да се официри тако високог ранга упуштају у информационо-пропагандистичке кампање, ширећи нетачне податке о ситуацији на руско-украјинској граници. Бридлав није понудио никакве доказе о наводној концентрацији Оружаних снага Русије дуж границе са Украјином” – нагласио је Лукашевич.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *