Вијести, Свијет

Кијевска хунта обновила нападе на Славјанск и Мариупољ

ФЕДЕРАЛИСТИ У ДОЊЕЦКУ ЗАУЗЕЛИ ВОЈНУ ШКОЛУ И ДОМОГЛИ СЕ ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ОРУЖЈА

  • Привремени председник Украјине, Александар Турчинов који је један од главних у кијевској хунти, објавио делимичну мобилизацију и обнављање регрутовања у украјинску армију

ВОЈНО-полицијске снаге кијевске хунте почеле су ноћас нову офанзиву на Слајванск.

Прво су се на периферији тренутно главе тврђаве Доњецке народне републике чуле две јаке експлозије. Потом је почела пуцњава на више тачака.

Истовремено су из Мариупоља, града на самом југу Доњецке области, стигле информације да „Кијвљани” нападају позиције федералиста у центру града.

Штаб федералиста у Славјанску саопштио је пре напада да је хунта на југосток Украјине послала 35.000 људи и да је током дана око Славјанска гомилала артиљерију. Да је, чак, на два места поставила и вишецевне ракетне бацаче „Град”.

Хунта је код Славјанска у јучерашњим борбама изгубила заменика командира специјалне јединице „Алфа” Генадија Анишћенка.

И овде је прво дошло до напада на један контролни пункт федералиста на улазу у град. Браниоци су при том имали једног убијеног и тројицу рањених.

Федералисти много боље стоје у Луганску – где су управо уништили ПВО-инсталације украјинске армије и тако отворили небо над својим градом, и у Доњецку – где су заузели локалну војну школу.

Наводно су се у тој школи домогли солидног арсенала оружја.

Федералисти у Доњецку, инче, већ неколико дана у блокади држе касарну украјинске тзв. Унутрашње војске која је у саставу Министарства унутрашњих послова.

Дим над Мариупољем

Дим над Мариупољем

Привремени председник Украјине, Александар Турчинов који је један од главних у кијевској хунти, објавио је делимичну мобилизацију и обнављање регрутовања у украјинску армију.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *