Вијести, Свијет

Филип Хамонд: Западу демократске процедуре сметају да се успешније носи са Русијом

ОЦЕНИО ДА ЈЕ РУСИЈА ИЗВАНРЕДНОМ БРЗИНОМ УСПЕЛА ДА ОВЛАДА НОВИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

        ШЕФ британске дипломатије Филип Хамонд – онај што је Александру Вучићу показао пут у Поточаре – изјавио је да компликовани и дуготрајни демократски процеси сметају Западу да се успешније носи са Русијом.

        Како је пренео Financial Times, Хамонд је нагласио да те процедуре чак доводе Запад у „неповољан положај“ у конфронтацији са Москвом. При том је – наступивши на седници међупартијског комитета за спољну политику – био „искрен“:

        „Уједињено Краљевство  и NATO нису у стању да брзо реагују на промене догађаја у свету јер морају претходно добити одобрење парламента, медија и јавности. А Русија је изванредном брзином успела да овлада новим технологијама, укључујући сајбер-технологије“.

        Овоме је, одмах у наставку, придодао: „Ми као нација и као део алијансе мораћемо да размишљамо о томе како да изђемо на крај са релативном тромошћу нашег кабастог процеса доношења одлука“.

Шеф британске дипломатије Филип Хамонд

Шеф британске дипломатије Филип Хамонд

Хамонд је признао да је разочаран што се британска влада показала неспособном да започне војну операцију против Исламске државе у Сирији.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *