Вијести, Регион

У случају рата са САД, Русија ће прво уништити америчку базу ПРО у Румунији

ПРВИ КОНТРАПОТЕЗ: МОСКВА НА КРИМ ШАЉЕ ЕСКАДРИЛУ СТРАТЕШКИХ БОМБАРДЕРА ТУ-22М3

  • Сваки Ту-22М3 носи по 10 диригованих крстарећих ракета класе „ваздух-земља“ и „ваздух-море“, бомбе и авионске мине

        УДАРНУ ваздушну групацију Ратног ваздухопловства Русије на Криму ускоро ће појачати ескадрила стратешких бомбардера Ту-22М3, речено је у среду агенцији Интерфакс у руском Министарству одбране.

        „У овој фази је одлучено да је довољно да се на аеродрому на Криму размести ескадрила Ту-22М3. Њене борбене могућност ће значајно побољшати ваздушно покривање Црног мора територије око њега“ – казао је  саговорник агенције.

        По његовим речима, то је, између осталог, „једна од мера донетих као одговор на градњу америчке ПРО базе у Румунији“.

        Саговорник агенције је нагласио да „зона домета Ту-22М3 и његових ракета значајно превазилази границе акваторије Црног мора“.

        „Није искључено да ће у будућности групација Ту-22М3 на Криму бити повећана до нивоа пука“ – рекао је саговорник Интерфакса.

        Јуче је Министарство одбране Русије саопштило да ће база с антибалистичким ракетама у Румунији у оквиру америчког глобалног система ПРО бити примарна мета руских ударних средстава у случају напада САД на Русију.

        Претходно је извор у руском војном министарству саопштио да ће авио база у месту Гвардејскоје (Крим) 2016. године добити авио пук са стратешким бомбардерима Ту-22М3.

Ту-22М3

Ту-22М3

Стратешки бомбардер-носач ракета Ту-22М3 предвиђен је за уништавање копнених, поморских, покретних и непокретних мета суперсоничним диригованим ракетама и авио-бомбама с обичним или нуклеарним пуњењем.

Максимална узлетна маса износи 124 тоне. Систем наоружања смештен је унутар трупа авиона и на два подвесна носача и укључује 10 диригованих крстарећих ракета класе „ваздух-земља“ и „ваздух-море“, бомби и авионских мина.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *