Вијести, Свијет

Ештон: Крај сукоба на Блиском истоку близу

030937

Обнова преговора између Израелаца и Палестинаца отвара нова врата за развој даљег доприноса Европске уније миру и безбједности у региону, изјавила је данас шефица дипломатије ЕУ Кетрин Ештон. Она је похвалила америчког државног секретара Џона Керија за његове напоре на обнови и постизању кључног првог корака ка трајном миру.

Изразивши чврсту подршку процесу, Ештон је нагласила да вјерује да је коначан крај сукоба надомак руке.У саопштењу за штампу је најавила да ће ЕУ бити у вези с обе стране и учинити сваки напор заједно са својим партнерима да се постигне успјех.

И Израелци и Палестинци имају поузданог пријатеља и савезника у Европској унији, рекла је Ештон, позвавшси Израелце и Палерстинце и све који теже рјешењу да подрже политичаре који преговарају.

Желим да сви они који теже да виде рјешење да подрже преговарче како би се могла искористити могућност за мир, рекла је Ештон два дана након што су преговори, послије три године застоја, обновљени у Вашингтону и наставиће се у року од две недјеље на Блиском истоку.Циљ је да се споразум постигне за девет мјесеци.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *