Вијести, Свијет

Доњецка и Луганска република се објединиле и прогласиле за – Новоросију

ПАРЛАМЕНТ САВЕЗА НАРОДНИХ РЕПУБЛИКА УСВОЈИО УСТАВ НОВЕ КОНФЕДЕРАЦИЈЕ И У ЊУ ПОЗВАО – ЦЕО ЈУГОИСТОК УКРАЈИНЕ

  • Ми сада можемо с пуним правом, де јуре, да зовемо нашу државу Новоросија. Тај назив је унет у Устав. Наш законодавни орган се сада зове парламент Новоросије – објавио председник заједничког парламета Олег Царјов

       

ПАРЛАМЕНТ Савеза народних република – који чине Доњецка и Луганска република – усвојио је измене Устава конфедералне државе и низ важних закона, саопштио је председник парламента Игор Царјов.

         „Одржана је друга пленарна седница парламента Савеза народних република. На седници су усвојене измене устава Савеза народних република. Ми сада можемо с пуним правом, де јуре, да зовемо нашу државу Новоросија. Тај назив је унет у Устав. Наш законодавни орган се сада зове парламент Новоросије“ – казао је он.

         „Надам се да ће парламент Новоросије бити место где ће народне републике постизати консензус, доносити заједничке одлуке. Ићи ћемо ка изградњи заједничке државе корак по корак“ – казао је Царјов.

Парламент Новоросије

Парламент Новоросије

„Ми сви врло добро схватамо да су две републике јаче него свака појединачно. Након покретања Новоросије као пројекта и усвајања Устава државе, спремни смо да примимо и све остале републике Југоистока Украјине. Можда и Запада. У држави Новоросија све републике ће имати једнаке могућности да решавају питања језика, културе. Оне ће имати и једнако право гласа“ – истакао је Царјов.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *