Вијести, Свијет

Дмитриј Медведев: Ако је наш кредит Украјини мито, онда су договори Кијева и ММФ – велики лоповлук

МОСКВА ЗАТРАЖИЛА ОД КИЈЕВА ДА ОДГОВОРИ: ПРИЗНАЈЕ ЛИ СВОЈЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОБAВЕЗЕ

         ЗВАНИЧНА Москва је саопштила да од Кијева очекује официјелно разјашњење: да ли садашња украјинска власт себе сматра, или не сматра правним наследником претходног државног руководства.

         Дмитриј Песков, прес-секретар Владимиа Путина, изјавио је: „Кад слушамо (од Петра Порошенка) да је наш кредит Украјини од 3 милијарде долара био „мито” Виктору Јануковичу за одустајање од потписивања споразума о асоцијацији са ЕУ, онда желимо и тражимо одговор: одустаје ли садашња власт у Кијеву од својих обавеза, у првом реду финансијских?”

         Упитан – хоће ли Русија поставити питање легитимности актуелне власти у Кијеву ако она буде доводила у питање плаћање (враћање) кредита Русији – Песков је узвратио:

         „Није ствар у томе. Право питање је:  доводи ли сама та власт правни континуитет у Украјини као држави, то јест – признаје ли украјина своје међународне обавезе или не признаје”.

Руски премијер Дмитриј Медведев

Руски премијер Дмитриј Медведев

Претходно је руски премијер Дмитриј Медведев поручио кијеву:

„Ако председник Украјине упоеђује кредит који је Русија дала Украјини са митом – онда се преговори кијева са ММФ могу назвати великим лоповлуком. Јер, Русија је Украјини дала три милијарде долара кредита, а руководство Украјине се са ММФ договара о много већој суми”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *