Вијести, Свијет

Чешки камиони са млечним производима враћени са руске границе

АМЕРИКАНЦИ 2013. У РФ ИЗВЕЗЛИ ХРАНЕ ЗА $1,2 МИЛИЈАРДЕ, ПА КОНТРАСАНКЦИЈЕ НАЗИВАЈУ „ХАЈКОМ НА ЗАПАДНИ БИЗНИС“

         КАМИОНИ чешке фирме Madeta са млечним производима заустављени су данас на руској државној граници и враћени кући.

         Директор те чешке фирме, Милан Тепли, изјавио да руске контрасанкције могу имати катастрофалне последице за предузећа у њеном саставу јер су добар део своје производње продавала управо у Русији.

         Madeta је прошле године у Русији продала млечних производа за $10 милиона долара, а у продајну инфраструктуру је уложила неколико стотина хиљада долара.

Чешки камиони са млечним производима враћени са руске границе

Чешки камиони са млечним производима враћени са руске границе

Руске контрасанкције је портпарол Управе трговинског представника САД у Русији, Тревор Кинкејд, назвао „хајком на западни бизнис“. При том је поновио дежурну вашингтонску тврдњу: да ће Русија предузетим мерама једино сама себе још више изоловати и нанети штету својој економији.

Америчко Министарство пољопривреде објавило је да су САД прошле године у Русију извезле хране за 1,2 милијарде долара. Највише меса, за $310 милиона.

Билт признао да је Запад веровао да са Русијом може као са Србијом и опет – сви на једнога

СЕЋАТЕ ли се још Карла Билта? Оног што је Србима и Србији – најблаже речено – подметао ногу кад год је могао…

Е, тај се сада – помисливши да му је Русија мачји кашаљ као и Србија и да ће и против Москве моћи да поведу целу „међународну заједницу“ – сада се гадно узврпољио, ознојио (погледајте му само лице на слици) и забринуо!

Шеф шведске дипломатије шведском радију је – поводом „Путинових контрасанкција“ – изјавио да је крајње забринут стањем у политици безбедности у Европској унији.

„Нема – признао је – никакве сумње да је стање веома забрињавајуће. Ово је ситуација за највећу бригу са којом сам се у евопској политици безбедности срео током протеклих 25 година, што је изванредно дуго време“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *