Вијести, Свијет

БОРИСОВ: Русија ће бити принуђена да створи свој систем муњевитог глобалног удара

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ВОЈНО-ИНДУСТРИЈСКЕ КОМИСИЈЕ РФ НАГЛАСИО ДА ЋЕ СИСТЕМ БИТИ – ОДБРАМБЕНИ И ПАРИРАЈУЋИ

  • ПУТИН: Већ смо више пута говорили и упозоравали да ћемо бити принуђени да предузимамо адекватне узвратне мере да бисмо осигурали своју безбедност. Говорили смо и не бих волео да буде падања у хистерију када наше одлуке буду донете и почну да се реализују. На нама је да чинимо све што је потребно да безбеност Русије буде апсолутно гарантована

        

РУСИЈА може поћи на стварање сопственог система муњевитог глобалног удара – објавио је заменик министра одбране РФ Јуриј Борисов, само који сат након што јр именован и за генералног секретара Војно-индустријске комисије на чијем је челу од данас Владимир Путин.

         „Русија то може урадити и биће принуђена да то уради, али ћемо ми радити на системима супротстављања тим новим видовима оружја јер је наша основна доктрина одбрамбена и немамо намеру да је мењамо“ – прецизирао је Борисов по завршетку саветовања о државном програму наоружавања у периоду 2016-2025. година.

         Истовремено је сам Путин подвукао да ће Русија у сфери безбедности предузимати само „парирајуће мере“:

         „Већ смо више пута говорили и упозоравали да ћемо бити принуђени да предузимамо адекватне узвратне мере да бисмо осигурали своју безбедност. Говорили смо и не бих волео да буде падања у хистерију када наше одлуке буду донете и почну да се реализују. Подвлачим: све што чинимо, то су – парирајуће мере“.

БОРИСОВ: Русија ће бити принуђена да створи свој систем муњевитог глобалног удара

БОРИСОВ: Русија ће бити принуђена да створи свој систем муњевитог глобалног удара

Путин је оценио да је кризу на југоистоку Украјине испровоцирао Запад и да је сада користи за реанимирање војног блока НАТО.

„Да, ту кризу су испровоцирали и створили неки наши западни партнери. Ми то, нека у то нико не сумња, морамо узимати у обзир и узећемо у обзир приликом доношења одлука које се тичу безбедности наше земље. На нама је да чинимо све што је потребно да безбеност Русије буде апсолутно гарантована“ – закључио је председник Руске Федерације.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *