Вијести, Свијет

БАСТРИКИН: Земља је округла, Авакова и Коломојског ћемо извести пред суд

РУСИЈА ВЕЋ ЗНА ИМЕНА 40 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИХ ЛИЦА КОЈА СУ КРИВА ЗА СМРТ ЦИВИЛА И РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

         ИСТРАЖНИ комитет Русије има информације о више од 40 украјинских војних лица повезаних с убијањем цивилног становништва на југоистоку Украјине и ратним злочинима, изјавио је први човек Истражног комитета Русије Александар Бастрикин на проширеној седници његовог колегијума.

         „Активно радимо да утврђивању конкретних извршилаца ратних злочина и злочина против човечности, кршења правила ратовања.

         Позната су нам имена више од 40 војних лица средњег командног нивоа – команданти бригада, батаљона, чета, командири артиљеријских групација, затим пилота који су гађали стамбене квартове у Украјини” – казао је Бастрикин.

         Он није саопштио детаље, позвавши се на то да те информације „захтевају проверу”.

         „Наћи ћемо свакога, наша управа за истрагу ратних злочина у Украјини ће радити док свакога ко је умешан у убијање цивила и кршење норми међународног права не стигне заслужена казна” – нагласио је он.

         „Ускоро ће бити нових хапшења” – истакао је Бастрикин.

         Он је нагласио да Арсен Аваков, министар унутрашњих послова Украјине, и тајкун Игор Коломојски неће избећи одговорност за ратне злочине против цивилног становништва на југоистоку Украјине.

Александар Бастрикин

Александар Бастрикин

„Историја нам даје право, а право обавезу да строго у складу с руским законодавством и нормама међународног права водимо истрагу. Аваков и Коломојски нигде не могу да се сакрију: Земља је округла, пре или касније они ће сносити кривичну одговорност у складу с нормама међународног права” – казао је Бастрикин.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *