Вијести, Регион

Мирослав Лазански: Некоме у политиком врху одговара да Шешељ буде у Хагу

У свом интервјуу који за хрватски dnevno.hr Мирослав Лазански се осврнуо на поређење понашања Хрватске према својим опруженицима, и Србије у случају Војислава Шешеља наводећи даје стравично то што се њему ради, и да некоме у врху политике сцене одговара да он остане у Хагу.

Мирослав Лазански оцјењује разумљивом могућност да држава Хрватска финансираобрану бившег шефа Удбе Јосипа Перковићевa јер тиме штити својег држављанина. Хрватска је, напомиње то чинила за своје оптуженике у Хагу. “То показује да држава стоји пуном снагом иза својих грађана. Код нас се оптуженицима у Хагу исплаћују само путни трошкови, адвокат им није плаћен, а на дипломатском плану не чини се ништа“, каже Лазански. У Србији док не постане чланицом ЕУ припадници бивше Удбе неће бити изручени, али када до тога дође све ће зависити од политичке процене.

Мирослав Лазански: Стравично је то што се ради Шешељу (принтскрин РТС)

Мирослав Лазански: Стравично је то што се ради Шешељу (принтскрин РТС)

Тренутно је стање такво да владајући чине све како се не би замерили Немачкој. Лазански је ситуацију упоредио са Војиславом Шешељем. „Стравично је то што се њему ради. Што год мислили о њему он је држављанин Србије, државе која не чини ништа за њега. Ни у једном тренутку нису стали иза њега. Нисам Шешељев присталица, али чини ми се да некоме у врху политике одговара да је у Хагу и зато се у његовом случају не чини ништа“, закључује Лазански.

Извор: Дневно.хр

Вијестио: Упоредите злочине и „командну одговорност“ предсеника Украјне и Војислава Шешеља. Да ли је упоредиво? Ко пре од њих двојице треба да буде у Хагу?
Видите документ украјнске обавештајне службе о тзв. „антитерористичкој операцији“:

http://www.vijestio.com/vijesti/svijet/za-koje-ciljeve-ginuti/

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *