Регион

Светска банка дисквалификује Енергопројект

Београд – Компанија Енергопројект Нискоградња у следеће две и по године неће моћи да учествује на тендерима за грађевинске пројекте у свету и земљи чије извођење финансирају Светска банка (СБ), Европска инвестициона банка и Европска банка за обнову и развој, потврдио је данас у Београду генерални директор Енергопројект Холдинга Владимир Миловановић.

Због забране СБ, Енергопројект неће моћи да добије послове на деоницама Коридора 10 у Србији, који се финансирају средствима било које од ове три банке, док ће на Коридору 11 моћи да учествује, јер се његова изградња другачије финансира, рекао је за Тањуг генерални директор Миловановић.

Објашњавајући повод за одлуку СБ, Миловановић је рекао да је 2004. Енергопројект два пута направио процедуралну грешку у предквалификационим документима за тендер у Уганди, јер није веродостојно пренео своје референце.

Потпредседник Светске банке Леонард МекКарти је, према саопштењу на интернет страни те међународне финансијске институције, казао је како је „само чишт посао, уствари паметан посао. Наставићемо да се трудимо да максимално увећамо вредност инфраструктурног развоја“.

Казна је изречена пошто су у Енергопројекту признали да је било неправилности током изградње путева и развојних пројеката у поменутој држави у Источној Африци, наведено је у саопштењу СБ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *