Регион

Шкотска долази у Нови Сад

Нови Сад – Србија ће утакмицу против Шкотске у квалификацијама за Светско првенство 2014. одиграти у Новом Саду.

После Велса „орлови“ ће и другу острвску селекцију из Групе А угостити на стадиону „Карађорђе“. Фудбалски савез Србије раније је донео одлуку са се меч са Шкотском игра у Нишу на реновираном „Чариру“, али је та могућност отпала, јер су извођачи радова на стадиону Радничког због лошег времена померили рок за завршетак посла са 28. децембра прошле на 27. мај ове године.

Утакмица са Шкотима игра се 26. марта.

„У договору са селектором Михајловићем изабрали смо да се утакмица са Шкотском игра у Новом Саду“, рекао је за новосадски Дневник Зоран Лаковић.

Генерални секретар ФСС каже да су челници српске „куће фудбала“ чекали до последњег момента да виде да ли ће Ниш бити спреман да угости две селекције.

„Када нисмо добили уверења да ће све бити готово до марта, били смо приморани да променимо одлуку. Као место одигравања утакмице одредили смо стадион Војводине“, рекао је Лаковић.

Србија је у Групи А у Новом Саду одиграла утакмицу против Велса и забележила једну од најубедљивијих победа 6:1. После тог меча уследили су порази од Белгије у Београду (0:3) и Македоније у Скопљу (0:1).

„Орлови“ су на почетку квалификација ремизирали у Глазгову са Шкотском (0:0).

Србија борбу за одлазак у Бразил наставља против Хрватске у Загребу 22. марта.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *