Регион

Муамер Хукић: Хоћу у Србији, пред својим народом, да боксујем!

Београд – Светски шампион у WBO верзији крузер категорије Марко Хук (Муамер Хукић) посетио је Србију. Жеља му је да 2013. годину прослави са најмилијима. Дошао је пар дана у Београд, па ће до Новог Пазара. Дочекао је „најлуђу ноћ“ па правац Немачка и припреме за нову сезону у којој га чекају одбране титула, као и освајање нових. Искористили смо долазак Марка Хука да направимо новогодишњи интервју, а звезда немачког спорта са задовољством је пристала да разговара за sportal.rs.

Марко Хук је владајући шампион света WBO верзији крузер категорији и једини планетарни шампион још од Слободана Качара са ових простора. У Немачкој спада у ред најпопуларнијих спортиста, његове мечеве што уживо, што преко „малих екрана“ прати преко милијарду људи. Због тога је и нама била част да направимо занимљив новогодишњи интревју са човеком који би ускоро могао да изазове и великог шампиона Владимира Кличка.

Иза вас је једна веома занимљива година. Почели сте је поразом од Поветкина, а завршили победом над Арсланом и освајањем WБО круне. Ипак, по чему ће те памтити 2012. годину?

Нећу је памтити баш по добром. У сећању ће ми остати крађа на мечу против Поветкина. Био сам сто пута бољи, то је цео свет видео. Боксовао сам одлично против човека који не зна за то шта значи пораз и криво ми је што сам остао без титуле. На срећу после тога су се вратиле победи и на крају сам освојио WБО круну што ми је улепшало годину за нама.

Пред нама је нова година. Шта ви лично очекујете од 2013. године када је ринг у питању?

Мислим да ће година пред нама за мене бити јако успешна. У плану имам велики број квалитетних мечева. Близу сам потписивања јаког телевизијског уговора који ће ми обезбедити новац. Издејствовао сам да се моји мечеви прате у Србији, јер желим да свој народ упутим у то што радим и да навијају за мене. Надам се да ћемо се сви заједно радовати мојим победама.

Шта би сте волели да вам Деда Мраз поклони у новој години?

Како себи тако и свима желим здравље и срећу. Слогу у породици и много успеха на пословном плану.

Постоји ли могућност да публика у Србији уживо види на делу Марка Хука, челичну песницу пред чијим ударцем су многи пали?

Волео бих да боксујем у Београду. Жеља ми је да напуним „Комбанк“ арену. Почео сам са својим тимом преговоре и надам се да ћу се представити свом народу већ у другој половини 2013. године. То не би било добро само за мене, већ и целу Србију пошто моје мечеве гледа преко милијарду људи и преноси преко 80 држава. То би била сјајна реклама за Београд.

Сви спортисти на почетку каријере имају идоле. Ко је био ваш узор?

Мухамед Али и Мајк Тајсон. Данас волим да погледам мечеве Флојда Мејведера и Емануела Пакијаоа. Они су по мом мишљењу најбољи боксери света тренутно. Волео бих да укрсте рукавице, али од тога нема ништа. Била би то туча двојице најплаћенијих спортиста у 2012. години.

Кога би сте лично волео да видите у рингу наспрам себе у 2013. години?

Волео бих да Хукић боксује са Кличком. За сада је то нереално да се догоди следеће године, али ће тај меч доћи. Волео бих да укрстим рукавице са Владимиром. Ком боксеру то није жеља. Он је апсолутни владар планете.

У Немачкој не може без „народњака“ па понекад због гласне музике има проблема са комшијама. Песма му не недостаје, али храна?

Кад дођем у Србију прво што наручим су ћевапи. Најлепша храна на свету. Уз то волим нашу музику, али она ми је за разлику од добро направљених ћевапа доступна.

Да се не бавите боксом чиме би се бавили?

Био бих глумац! Добијао сам улоге у неким немачким филмовима који су се приказивали у биоскопима. Добро сам се снашао. Кад се једног дана пензионишем и окачим рукавице о клин знам шта ћу.

Бокс је ваша прва љубав. Међутим, кад скинете рукавице волите и?

Да одем са братом на картинг. Знамо по цео дан да се тркамо. Такође кад дође лето не силазимо са џет скија.

Највећи ожиљак нисте добили у рингу већ?

Кад сам био мали пао сам са бицикла. Сад имам рез изнад ока. Многи мисле да сам га зарадио у рингу, али нисам. Морам признати да сам после тога добио и највеће батине у животу. Ма какав Поветкин, Афолаби и други, отац ме је баш истукао.

На крају шта бисте пожелео фановима у 2013. години?

Пуно здравља и среће. Да им наредна година буде боља од претходне и да испуне све жеље. Наравно, да навијају и буду уз мене као и до сада.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *