Регион

Разлог због чега је Николи Алексићу забрањен улазак у Народну скупштину

Ekoloski-Pokret-NS+

Поштовани грађани Србије, цењени народни посланици, колеге и пријатељи,ја представљам Еколошки покрет Новог Сада који је самостална, непрофитна, еколошка организација, која за разлику од политичких организација не представља само своје чланове или своје уско бирачко тело, него најширу јавност због своје отворености и свакодневног комуницирања са грађаниманепосредно и посредно.

Зато Еколошки покрет има право да представља и брани интересе јавности од свих појава и одлука које могу на било који начин да угрозе здравље и живот становништва и његову будућност. Посебно са становишта што Еколошки покрет сваке године организује Међународне научне Еко-конференције чија је тематика парним годинама здравствено безбедна храна, а о ГМО смо организовали и два округла стола са истакнутим учесницима.

До сада смо иза 16 одржаних Еко-конференција, обе тематике, објавили више од 1800 научних радова у целовитом облику. Сама чињеница да је у својству суорганизатора Еколошки покрет окупио једну академију наука, четири универзитета, од тога три државна и два института светског реномеа, говоре о значају те Конференције. Зато данас не износим лаичке ставове једне самосталне, или како неки воле да се представљају, невладине организације, него научне и стручне ставове, јер између више од 10.000 чланова имамо више од 200 професора универзитета, академика и научних радника.

Међутим, морам на самом почетку да изнесем генерални став Еколошког покрета о ГМ О(измењеним), а он гласи:

Не постоје контроверзе у погледу мишљења о ГМО, то је највећанеистина и обмана јавности. Уосталом и да није тако, у случају постојања основане сумње, о тој проблематици се не би смело ни расправљати, још мање одлучивати, јер се у свету и осведочене убице пуштају на слободу ако порота установи да постоји основана сумња, а у Србији корумпиране групе и појединци желе да одлучују о судбини народа и државе иако и сами тврде да постоје наводне контроверзе, односно основана сумња.

Један јапански научник је рекао да ако наиђете на неког стручњака који тврди да ГМО нису опасни, тада сте наишли или на комплетног идиота или на бескрупулозно корумпирану особу. Народу се коначно мора рећи права истина, јер нам је већ сада угрожен биолошки опстанак.

Зашто то раде одређене особе са стручном квалификацијом, не знам, немам доказе да се ради о личној користи на било који начин, али отворено сумњам да се ради о необавештености или незнању особа које заговорају употребу ГМО. Зато остављам јавности да сама одреди којој групи стручњака припадају заговорници употребе ГМО.

Електронска интернет комуникација је избрисала границе у свету, избрисалаје разлике између одређених групација становништва света, омогућила увид неквалификованог становништва у готово све области науке, омогућила информисаност коју нико не може цензурисати. Зато никако не могу да прихватим тезу да су особе са друге стране необавештене или да имају етичко право да у име своје струке заузимају ставове којим бране ГМО и њихову употребу на било који начин.

Чак бих им оспорио и право да своје мишљење јавно износе.

Зашто бих отишао тако далеко? Зато што је у свету све што има морални и стручни интегритет дигло глас на основу научних аргумената и већ уочених последица по здравље становништва које нико на свету не може валидно да оспори.

Наводим пример: 828 највећих стручњака из 80 земаља света, под пуним именом, титулом и својом струком су потписала Отворено писмо свим владама свих држава на свету, па и нашој, о опасности од пошасти званој ГМО и о последицама по људско здравље и природу. Они тврде да су последице употребе генетски модификоване хране, појава чак 65 врста болести, међу њима и најтеже са смртним исходом. А најгоре од свега, или најмонструозније, је да они који преживе до треће генерације постају стерилни, што се доказало на лабораторијским пацовима храњеним храном од ГМО. То исто се дешава и људима.

Наши грађани то врло добро знају, ми већ сада животима плаћамо ценукорупције државе ради илегалног увоза хране и ГМ семена пољопривредних култура. Умиремо као муве, а 350.000 брачних парова, по званичној статистици,већ сада има проблема са зачећем. Зашто наша Влада крије то отворено писмо стручњака из целог света од својих грађана!?

Ми више немамо времена, нити смемо да се изложимо ризику да после 75 година неко од наших преживелих потомака схвати да је изумирање становништва Србије била последица употребе генетски модификоване хране, без обзира да ли је разлог најављене легализације ГМО корупција, уцена или притисак највеће терористичке државе на свету која је прво свој народ жртвовала, а нама 99-те послала ,,Милосрдног анђела,, са уранијумским бомбама.

Да ли иоле озбиљан стручњак може без иједног контрааргумента да каже, ма нису противници ГМО у праву, не знају они ништа?

Да ли иједан човек у Србији са стручном квалификацијом, па био он и председник Савета за биолошку сигурност, може да каже да су ти стручњаци у броју од 828 из 80 држава на свету погрешили у својој оцени о опасности од ГМО или да је он паметнији од њих? Да ли ико на свету може да каже да се у једној генерацији човека неће родити дете које ће имати рибље репове уместо у шију или морски краставац уместо носа? Не може, такав стручњак још не постоји. Вештачким мешањем гена две, у природи неспојиве врсте, рибе и парадајза, бактерије и кукуруза, свиње и човека, ти биоинжењери се играју Бога, само Бог зна у шта се та игра може изродити и коју ће цену због те игре човечанство платити.

Ми, у Еколошком покрету, задржавамо право да верујемо институцијама и стручњацима који нам уливају поверење. До сада су се изричито против ГМО изјаснили: Српска православна црква са његовом светошћу Патријархом Иринејом, који је на општенародни протест против ГМО одржаног 5. јуна 2011.г. испред Народне скупштине послао свог специјалног изасланика да окупљеном народу каже да је СПЦ против ГМО и да ће увек бити уз свој народ.

Исламска верска заједница није послала свог изасланика на народни протест, али на свом сајту има одредницу из Курана која је против ГМО и гласи: НЕ ПРАВИТЕ НЕРЕД, РЕД ЈЕ УСПОСТАВЉЕН. Затим Привредна комора Србије која је још пре неколико година послала свој предлог Влади да се у Србији у потпуности забрани увоз, узгој и комерцијални промет производа од ГМО, да би се сачувала пољопривреда и економија Србије. Српско лекарско друштво чији се чланови на терену суочавају са последицама употребе хране од ГМО, затим Српска академија наука и уметности која се напокон пробудила и стала уз свој народ, Еколошки покрет Србије-Савез еколошких организација Србије који окупља све самосталне еколошке организације и екологе, Удружени пољопривредници Србије који су свесни да би им легализација ГМО представљала крај каријере произвођача хране знајући методе увлачења пољопривредника у дужничко ропство према највећој злочиначкој биоинжењерској компанији на свету, Асоцијација кувара Србије и читав низ невладиних организација, формалних и неформалних група и ванпарламентарних политичких странака.

Нажалост, једино се Војска Србије о овом питању није изјаснила иако ово питање најдубље задире у питање националне безбедности, што не чуди ако се зна њихова пословична издаја народа и државе и ако се зна у шта је Војска Србије данас претворена.

Под притиском становништва држава које окупља, Европска унија је на предлог своје комисије донела одлуку да државе чланице ЕУ имају право да донесу законе о забрани ГМО на својој територији, што су неке одмах и учиниле, као Пољска, која је на списак забрањених типова семена кукуруза ставила типове који се слободно увозе у Србију иако нису испитана, одобрена нити уписана у Регистар семена пољопривредног биља, што је законски предуслов. Од 27 држава ЕУ само је 6 дозволило увоз и узгој ГМО, на својој територији, погађате, углавном 6 новопридошлих држава чланица недовољно јаких да се одупру притисцима САД.

Да ли се може веровати у добре намере биоинжењерске компаније Монсанто, која је чак и Владу САД претворила у свој маркетиншки сервис, а неке наше стручњаке и министре корумпирала да заговарају употребу ГМО? Да ли се може веровати у њихово тумачење нешкодљивости ГМО иако нису спроведена научна испитивања процене сигурности? Да ли се ГМО могу држати под контролом када се једном пусте у природу? Искуства говоре да не могу и да планети Земљи заправо прети промена кôда планете Земље, а Србији брисање са географске карте света после изумирања њеног становништва.

Права је истина да смо ми као народ одређени за нестанак са лица земље.

У то се можете уверити својим очима ако само погледате небо са кога нас свакодневно запрашују тонама и тонама отрова као да смо инсекти, а не људи, док Врховни командант и Војска Србије ћуте на очигледан акт агресије радиолошко-хемијско-биолошком методом. У тим облацима отрова највише има честица алуминијум оксида који закишељава земљу после чега ће на њој моћи да се узгајају само ГМ семена.

Уколико би Народна скупштина и поред јасног противљења и упозоравања на опасности од ГМО од стране наведених институција, стручне јавности и народа, ставила на дневни ред покушај легализације ГМО, тиме би недвосмислено показала да води антинародну и антидржавну политику, чиме би се стекли легитимни услови да народ масовно изађе на улице и да свим расположивим средствима распусти Народну скупштину, похапси издајнике и преузме одговорност за свој живот и опстанак.

Подаци које сам изнео до сада у излагању не могу се наћи у средствима тзв. јавних информативних медија, као и податак да је у Канади откривено да 93% процента трудница има повишену концентрацију хербицида у крви због конзумирања ГМ кукуруза, јер се ти подаци прикривају од јавности, што довољно говори само по себи. Јавност мора да буде обавештена о сваком становишту употребе и правој размери опасности од употребе ГМО у Србији. Али исто тако и о томе каква га судбина чека ако Србија уђе у ЕУ и СТО.

До које мере се злоупотребљава мишљење грађана о ГМО нека послужипример бескрупулозне преваре грађана у кампањи заговарања употребе ГМО. Петиција против ГМО коју смо у име грађана покренули по целој Србији показала је велику заинтересованост грађана за своје здравље и будућност. У сред акције новооснована политичка странка лажних Зелених приступају акцији и почињу да скупљају потписе против ГМО, што смо поздравили.

Када су скупили 36.000 потписа, под светлом ТВ камера предају у Народној скупштини потписе, али не против ГМО, него као подршку ,,њиховом,, предлогу закона о ГМО којим се употреба ГМО дозвољава ако неки ,,експертски,, тим, кога бира министар, то дозволи. Тај исти закон смо оспоравали још у фази нацрта док је министар пољопривреде био Саша Драгин, а сад је затвору, а ови лажни Зелени нису били ни регистровани. Потписивањем предизборне коалиције лажних Зелених са ДС разоткривена је будућа улога ове, тада режимске, секције која треба да да алиби режиму за легализацију ГМО.

Зато, у име грађана које представљам, одговорно изјављујем да нико нема право да угрози живот и будућност становништва Србије ни под каквим изговором. То најмање могу корумпирани појединци и интересне групе у Народној скупштини, јер уколико би се дозволио увоз, узгој и комерцијални промет производа од ГМО, без имало претеривања, одговорно тврдим да би народ нестао са лица земље, а Србија била избрисана са географске карте света. А под таквом претњом народ има природно и уставно право да свим расположивим средствима легитимно преузме власт и одговорност за сопствену судбину.

Моје име ће тада бити гарант јединог правоверног позива народу да изађе на улицу да се обрачуна са издајницима.

Зато поручујем грађанима Србије да се не одазивају на позиве разних мешетара који су добили задатак да до општенародног бунта истроше енергију народа.

Захваљујем на пажњи.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *