Вијести, Регион

Небоjша Стефановић: Испитујемо објаву „Црне руке“

ПРЕТЊЕ СТИГЛЕ ПРЕКО ФЕЈСБУКА, ПОЛИЦИЈА ВЕЋ УТВРДИЛА – ИЗ КОЈЕ ЗЕМЉЕ

         МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је Одељење за високотехнолошки криминал почело истрагу о претњама убиством упућеним премијеру Србије Александру Вучићу које је на друштвеним мрежама данас упутила такозвана организација „Црна рука“.

         Стефановић на конференцији за новинаре није, у интересу истраге, могао да каже одакле су дошле претње, али је навео да је откривена једна од земаља из које је могуће да је претња упућена.

         Он је казао да се са полицијом те државе, из које се сумња да су претње стигле, ради на откривању ИП адресе и потенцијалних починилаца.

         Министар је рекао да очекује да ће врло брзо имати информације од полиције те државе и да ће истрага показати да ли је реч о једном лицу или о некој организованој мрежи.

          „То не зависи од нас, ослоњени смо на међународну полицијску помоћ те државе, колико брзо они буду радили свој посао, толико брзо ћемо моћи да имамо информације“, рекао је Стефановић.

         Такозвана организација „Црна рука“ објавила је на свом фејсбук профилу да организује „јавни лов“ на премијера Вучића, који је, како наводе – покушао да се преко БИА освети Радомиру Почучи, некадашњем водитељу ТВ Пинк, који је као добровољац на ратишту у Украјини, ухапшен 17. марта.

Др Небоjша Стефановић

Др Небоjша Стефановић

У претећем обавештењу, како преноси РТС, уз увреде на рачун премијера, „Црна рука“ је саопштила да је у сврху његове физичке ликвидације мобилисано сво људство и средства које стоје на располагању тој организацији.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *