Вијести, Регион

Калабић: Да ли је у БиХ дозвољено само хапшење Срба?

slikacitava.php

Сарајево – Један од задатака Истражне комисије за утврђивање законитости поступања надлежних органа у случају привођења посланика СДА Шемсудина Мехмедовића, биће да утврди да ли је у БиХ дозвољено само хапсити Србе, рекао је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић.

Калабић је новинарима рекао да, када буде ухапшен неко од Бошњака, дижу се на ноге сви медији и парламенти, док је било случајева да Агенција за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапси пола неког села када нађе једну пушку код Србина, а Србима је напунила затворе и у Сарајеву и у Хагу.

Он је рекао да је СНСД на данашњој сједници Представничког дома подсјетио у којој мјери је СДА непринципијелна, јер код хапшења посланика у ранијим сазивима није дозволила отварања било каквих питања, а подржала је и закон о укидању посланичког имунитета.

„Међутим сада је та прича другачија. Ми желимо да се утврди да ли је Тужилаштво БиХ нијемо на стотине и стотине страница доказа, како тврде у Сипи. Питамо шта су радили Федерална управа полиције, Полицијска станица Тешањ, Сипа и Тужилаштво БиХ, јер су тоне и тоне муниције пронађене у Тешњу. Ко има везе са тим?“, упитао је Калабић.

Он је подсјетио да се о томе није расправљало у парламенту и није се прихватао никакав приговор.

„Сада имамо врло тешке оптужбе на рачун Тужилаштва БиХ. У Мостару и неким другим срединама у ФБиХ такође је пронађено наоружање и сада када су високопозиционирани Бошњаци предмет истраге, тражи се да полицијске агенције и тужилаштва престану да раде свој посао“, истакао је Калабић.

Због свега тога, додао је он, врши се притисак и на парламент и на Тужилаштво, а СДА ћути о томе због чега је дошло до хапшења Мехмедовића и какав спектар околности је довео до тога.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ донио је данас Закључак о формирању истражне комисије овог дома за утврђивање законитости поступања надлежних државних органа у случају привођења и задржавања посланика СДА у Представничком дому Шемсудина Мехмедовића.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *