Вијести, Регион

ДСС: Власт трошкове Ер Србија преваљује на државу и јавна предузећа

        ДУГО скривани, преправљани и најзад, под притиском јавности објављени уговори са Етихадом о продаји ЈАТ-а, договореној слободном погодбом, нису зацрњени – као онај са Фијатом, али садрже много нејасноћа, спорних, па и несумњиво штетних решења.

        Данас, када не прође дан а да председник Владе не истакне да је Ер Србија остварила добит од 2,7 милиона евра, Демократска странка Србије тражи одговор на питања:

        – колики је у 2014. години био трошак буџета Србије по основу уговореног попуста од 50% на цену горива које користи Ер Србија?

        – за колико је у 2014. години умањен приход државног предузећа Аеродром Београд по основу уговореног попуста на плаћање аеродромских такси? Да ли је држава компанији опростила 17 милиона долара дуга према Аеродрому Београд?

        – да ли је у 2014. години било неких других видова државне помоћи Ер Србији: попуста на редовне цене, субвенција, зајмова и слично и у ком износу?

        – колико је више средстава плаћено из буџета Србије и јавних предузећа по основу уговорене обавезе коришћења Ер Србије и Етихада за обављање службених путовања и у случајевима када су конкурентске компаније јефтиније?

Ер Србија - од авиона остао само реп?

Ер Србија – од авиона остао само реп?

Тек када се добију одговори на ова питања знаће се колико је грађане Србије само у једној години коштала Ер Србија и истина о њеном „успешном“ пословању

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *