Вијести, Свијет

Барак Обама све више личи на Џорџа Буша, зато нека врати Нобела за мир

ИСТОРИЧАР ЕРИК ЗИСЕ ОПТУЖИО ПРЕДСЕДНИКА САД ЗА НЕСРЕЋУ ЛИБИЈЕ, УКРАЈИНЕ И ХОНДУРАСА

        АГРЕСИВНА спољна политика Сједињених Држава доводи у питање Нобелову награду за мир коју је 2009. године добио Барак Обама – оценио је историчар Ерик Зисе.

        Учинио је то у ауторском тексту у Global Research, он се јавно обратио америчком председнику са сугестијом да послуша савет бившег председника Комитета Нобелове награде Торбјорна Јагланда да „сам врати награду“.

        Зисе је отишао и корак даље, нагласивши да је Нобелова награда Обами „срамна страница у историји деловања Нобеловог комитета“. Указао је да цео свет почиње да на Обаму гледа као на „Џорџа Буша №2“.

        Историчар је за пример агресивног курса америчке администрације навео бомбардовање Либије које је ту земљу суочило са потпуном анархијом и претворило је у државу која не  може да функционише. Зисе је посебно истакао да су САД умешане и у државни преврат у Украјини и у пуч који се у јуну 2009. догодио у Хондурасу.

Барак Обама и Џорџ Буш

Барак Обама и Џорџ Буш

Јагланд је, да подсетимо, први председник Нобеловог комитета који је морао да поднесе оставку. Напуштајући тај положај, изјавио је да би од Обаме било „веома лепо“ ако би сам вратио добијену награду за мир.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *